Élet-Stílus

BL: ezúttal remekelt a címvédő

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a címvédő AC Milan simán nyert a fordulóig hibátlan Sahtar ellen, a tavalyi döntős Liverpool viszont újra kikapott. A Real Madrid esetében is „rezgett a léc", a spanyol bajnok azonban végül bezsebelte a három pontot az emberhátrányban játszó Olimpiakosz ellen.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A csoport: újra botlott a ‘Pool

A tavalyi döntős Liverpool a Besiktastól is vereséget szenvedett, így szégyenszemre három mérkőzés után csak egyetlen árva pont szerepel mindössze a neve mellett.

A törökök 13. percben esett első góljában a liverpooli védők is főszerepet vállaltak. Jamie Carragher képtelen volt felszabadítani, Serdar Özkan lövése után pedig Sami Hyypiäról került a labda a kapuba. A hétvégén is öngólt vétő finn megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget.

A 83. percben a második gólt szerző Bobo bohócot csinált szegény Hyypiäból, majd a brazil csatár Pepe Reina hálóőr lábai között is elgurította a labdát. A két Besiktas-találat között a Liverpool helyenként valóságos össztűz alá vonta a hazai kaput, csakhogy azt nem sikerült bevennie, egészen a 85. percig, ugyanakkor Steven Gerrard pazar fejese (az angolok kapitánya 14 méterről, előrevetődve küldte a labdát a jobb felsőbe) is kevés volt a pontszerzéshez.

Az előző körben a Liverpoolt az Anfield Road-on megtréfáló Marseille szerda este az FC Portót fogadta. Az első félidőben a portugálok voltak aktívabbak, ezzel együtt unalmasan pergett le az első negyvenöt perc. A folytatásban is a vendégek voltak valamivel veszélyesebbek, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést.

A 69. percben Djibril Cissé robogott el a jobb oldalon, majd a centerezését követően Mamadou Niang centiméterrel kifejezhető távolságból kotorta a hálóba a labdát. Ugyanakkor csak tíz percig örülhetett felhőtlenül a Vélodrome közönsége, Lucho González ugyanis higgadtan értékesítette (a jobb alsó sarokba lőtte) a csapata számára befújt jogos büntetőt. A csoportot a Ligue 1-ben csak 17. Marseille vezeti, a Porto a második, a Besiktas a harmadik helyen áll, a negyedik pozícióban pedig meglepetésre a Liverpool szerénykedik.

B csoport: ez ám a meglepetés!

A Rosenborg az első körben a Chelsea otthonából csent el pontot, és ezt a bravúrt nemhogy megismételte, még túl is szárnyalta szerda este hazai pályán a Valencia ellen. Az előzetesen esélyesebbnek vélt spanyolok nagy mellénnyel, túlságosan is kényelmesen futballoztak az első félidőben, a hazai kaput például egyszer sem találták el.

A Rosenborg a második félidőben aztán két gyors góllal le is lépte a Valenciát. Az 53. percben Yssouf Koné villant, egy védő lábáról elépattanó labdát küldte a kapuba, majd nyolc perccel később Vidar Riseth talált mintegy négy méterről a jobb felső sarokba. A spanyol csapat a szünet után már jobban csipkedte magát, mint előtte, ugyanakkor ezen az estén nem volt sok esélye a pontszerzésre.


BL: ezúttal remekelt a címvédő 1

Didier Drogba ezúttal is góllal segítette a Chelsea-t (AFP)



A csoport másik mérkőzésén a Chelsea idei első BL-győzelmét aratta hazai pályán, ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán. A londoniak egy jókora kapushibának köszönhetően szerezték meg a vezetést a vendég – a sérült Kevin Kuranyi nélkül felálló – Schalke ellen. A lepkézésre hajlamos Manuel Neuer terpeszbe állva hajolt le Florent Malouda lövése után a labdáért, ám az kicsúszott a kezei közül és a lábai között átcsurgott a gólvonalon. A Chelsea a vezetése ellenére sem állt le, de az újabb hazai gólra a 47. percig kellett várni. Ekkor Joe Cole mintaszerű beadása után Didier Drogba csúsztatott a németek kapujába. Mivel az eredmény már nem változott, a „félidőben” a Chelsea hét ponttal tanyázik a B jelű csoport élén, a további sorrend: Rosenborg (4), Schalke (3), Valencia (3).

C csoport: Robinho volt a hős

A Real Madrid egy eseménydús találkozón gyűjtötte be a három pontot az Olimpiakosz ellen. Raúl már a második percben megszerezte a vezetést, csakhogy hamarosan jött a válasz. Predrag Djordjevics beadását követően Luciano Galletti lőtt a jobb felső sarokba.


BL: ezúttal remekelt a címvédő 2

Raúl kezdte a gólgyártást Madridban (MTI/EPA)



A 13. perc, noha gól nem esett, mégis sarokkője a mérkőzésnek, hiszen ekkor a Ruud van Nistelrooyjal szabálytalankodó Vasszilisz Toroszidiszt kiállította a bíró. Bár görögök sokáig emberhátrányban is jól állták a sarat, sőt Júlio César révén még a vezetést is átvették, végül fejet kellett hajtaniuk a Real, s elsősorban a kiváló formában játszó Robinho előtt. A brazil csatár egy szép fejessel egyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Ráadásul két gólja közt kiharcolt egy tizenegyest is, igaz, ezt Nistelrooy kihagyta. A 93. percben mégis meglett a háromgólos különbség, erről Javier Ángel Balboa gondoskodott, a bal alsóba lőtt – a gólpasszt Robinho adta.

Brémában a forduló előtt két vereséget számláló Werder 2-1-re legyőzte a Laziót, ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeit. Boubacar Sanogona a 28. percben szerzett vezetést a hazaiaknak: Diego remek átadása után mellel átvette a labdát, majd a kapust kicselezve élés szögből lőtt közelről a hálóba. A Werder Bremen fölénye az 54. percben újabb gólt eredményezett, ezúttal Hugo Almeida lőtt laposan a jobb alsó sarokba. Lazio erejéből csak a szépítésre futotta ezen az estén, Christian Manfredini tüzelt a kapu közepébe. Ez persze nem jelent sokat, legalábbis a tabellát tekintve. A rómaiak két egységgel az utolsó helyen állnak, a brémaiaknak három, Olimpiakosznak négy, a Realnak hét pontja van.


BL: ezúttal remekelt a címvédő 3

A Werder elsõ pontjait szerezte az idei kiírásban (MTI/EPA)



D csoport: simán nyert a címvédő

A botladozó AC Milan összekapta magát, és hazai pályán két vállra fektette a forduló előtt hibátlan, félelmetes hírű Sahtar csapatát. Vendéghelyzet, Razvan Rat remek lövése vezette fel a találkozót, ám a címvédő Alberto Gilardino révén gyorsan jelentős előnyre tett szert.

A 25 éves csatár a 6. percben Andrea Pirlo szöglete után fejelt a jobb alsó sarokba, majd a 14. percben Clarence Seedorf beadása után a jobb felsőbe bólintott. Kaká – akinek a játéka kisebb sérülés miatt kérdéses volt – akár a padlóra is küldhette volna az ukránokat, de nem csak a vendégkapustól ajándékba kapott labdát nem tudta a hálóba pofozni, később egy ordító ziccert is elpuskázott.


BL: ezúttal remekelt a címvédő 4

Alberto Gilardino kétszer is beköszönt (MTI/EPA)



A címvédő lendülete aztán valamelyest alábbhagyott, így a félidő végén a Sahtar előtt is adódtak helyzetek, de az eltiltott Didát helyettesítő Zeljko Kalac állta a sarat. Legalábbis egy ideig.

A térfélcsere után gyorsan szépített a Sahtar: Brandao lövése kijött Kalacról, Cristiano Lucarelli pedig hálálkodás nélkül a kapu közepébe vágta a labdát – ezzel az olasz támadó kilencedik gólját jegyezte az AC Milan ellen. Ezt követően itt is, ott is akadtak helyzetek bőven, gólt azonban csak az AC Milan, pontosabban a remekül játszó Seedorf tudott szerezni. A holland középpályás két remek lövéssel döntötte el végleg a meccset: előbb a kapufa segítségével a bal alsó sarokba lőtt, kisvártatva pedig 18 méterről, kapásból zúdította a labdát a hálóba. A BL-címvédő – a Serie A-t is beleértve – szezonbeli második hazai győzelmét aratta, korábban a Benficát verte meg.

A csoport másik találkozóján, Lisszabonban a forduló előtt még nullapontos Benfica jelentős fölényben futballozott, s egy hajrában lőtt góllal ki is csikarta a győzelmet az AC Milan-verő Celtic Glasgow ellen. A 87. percben Angel Di María ívelt Óscar Cardozo elé, aki mellel szépen maga elé tette a labdát, majd a jobb alsó sarokba passzolt. A Benfica ezzel feljött az AC Milan és Sahtar Doneck mögé a harmadik helyre, míg a Celtic jelenleg a D jelű kvartett sereghajtója.

Bajnokok Ligája
csoportkör, 3. forduló:


A csoport:

Besiktas (török)-Liverpool (angol) 2-1 (1-0)
Gól:
Hyypiä (13., öngól), Bobo (82.), ill. Gerrard (85.)

Marseille (francia)-FC Porto (portugál) 1-1 (0-0)
Gól:
Niang (69.), ill. Gonzalez (79., 11-esből)

Az állás:
1. Marseille 7 pont
2. FC Porto 5
3. Besiktas 3
4. Liverpool 1

B csoport:
Chelsea (angol)-Schalke (német) 2-0 (1-0)
Gól:
Malouda (4.), Drogba (47.)

Rosenborg (norvég)-Valencia (spanyol) 2-0 (0-0)
Gól:
Kone (53.), Riseth (61.)

Az állás:
1. Chelsea 7
2. Rosenborg 4
3. Schalke 3 (2-3)
4. Valencia 3 (2-4)

C csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 4-2 (1-1)
Gól:
Raúl (2.), Robinho (68., 83.), Balboa (93.),
ill. Galletti (7.), Cesar (47.)
Kiállítva: Toroszidisz (13., Olimpiakosz)

Werder Bremen (német)-Lazio (olasz) 2-1 (1-0)
Gól:
Sanogo (28.), Almeida (54.), ill. Manfredini (82.)

Az állás:
1. Real Madrid 7
2. Olimpiakos 4
3. Werder Bremen 3
4. Lazio 2

D csoport:
AC Milan (olasz)-Sahtar (ukrán) 4-1 (2-0)
Gól:
Gilardino (6., 14.), Seedorf (62., 69.), ill. Lucarelli (51.)

Benfica (portugál)-Celtic (skót) 1-0 (0-0)
Gól:
Cardozo (87.)

Az állás:
1. AC Milan 6 pont (7-4)
2. Sahtar 6 (4-4)
3. Benfica 3 (2-3)
4. Celtic 3 (2-4)

—-Keddi eredmények—-

E csoport:
Stuttgart (német)-Lyon (francia) 0-2
Rangers (skót)-Barcelona (spanyol) 0-0

Az állás:
1. Barcelona 7 pont (5-0)
2. Rangers 7 (5-1)
3. Lyon 3
4. Stuttgart 0


BL: ezúttal remekelt a címvédő 5

Nem esett gól a Rangers-Barcelona rangadón (MTI/EPA)



F csoport:
AS Roma (olasz)-Sporting (portugál) 2-1
Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester United (angol) 2-4

Az állás:
1. Manchester United 9
2. AS Roma 6
3. Sporting 3
4. Dinamo Kijev 0

G csoport:
PSV (holland)-Fenerbahce (török) 0-0
CSZKA Moszkva (orosz)-Inter (olasz) 1-2

Az állás:
1. Inter 6
2. Fenerbahce 5
3. PSV Eindhoven 4
4. CSZKA Moszkva 1

H csoport:
Arsenal (angol)-Slavia Praha (cseh) 7-0
Sevilla (spanyol)-Steaua (román) 2-1

Az állás:
1. Arsenal 9
2. Sevilla 6
3. Slavia Praha 3
4. Steaua 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik