Élet-Stílus

Ruud Gullit lesz Beckhamék edzője

Hétfőn mondott le a posztjáról a Los Angeles Galaxy trénere, és a jelek szerint a klub vezetői hamar megtalálták Frank Yallop utódját az egykori legendás focista, a Chelsea kispadján is megforduló Ruud Gullit személyében.

Az amerikai Skysports jelentette elsőként, hogy az amerikai focibajnokságban (MLS) szereplő Galaxy új trénere a játékosként kétszeres BEK-győztes, illetve Európa-bajnok Ruud Gullit lesz. A hírt a klub egyelőre nem akarta megerősíteni, de állítólag még a héten bejelentik a 45 éves holland tréner érkezését.

Korábban a csalódást okozó eredmények miatt távozó Yallop utódjaként legtöbbször Jürgen Klinsmannt emlegették, aki a 2006-os németországi vébé óta Los Angelesben él.

Gullit játékosként többek között a PSV Eindhovenben, a Sampdoriában, a Chelseaben is megfordult, de a legnagyobb sikereit az AC Milannal aratta. A milánói együttesben Marco van Bastennel és Frank Rijkaarddal játszott együtt, és a holland trió sorozatban két BEK-győzelemre vezette a csapatot. Ez a bravúr azóta sem sikerült senkinek.

Aktív pályafutása végén játékosedzőként irányította a Chelseat, és első szezonjában, 1997-ben rögtön FA Kupát nyert. A második idényben azonban hiába végzett második helyen a londoni együttes, a klub vezetői menesztették. Gullit a következő évben a Newcastle kispadján bukkant fel, de itt sem töltött sok időt, mivel gyakran csak csereként számított a Szarkáknál kultikus figurának számító Alan Shearerre. Négy év szünet után következett 2004-ben a PSV Eindhoven, de mivel egykori csapatával nem sikerült egyetlen trófeát sem nyernie, a szezon végén a vezetők elküldték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik