Élet-Stílus

Győzelmével listavezető az MTK

Az MTK hazai pályán könnyedén nyert a REAC ellen a labdarúgó Soproni Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén. A kék-fehérek ezzel átvették a vezetést a pontvadászatban.

Zuhogó esőben és télies hidegben fogadta a fővárosi csapat az ellenfelét a Hidegkuti Stadionba, ahova mindössze 500 szurkoló látogatott el. Az MTK kis híján a harmadik percben megszerezte a vezetést, de Kulcsár csúsztatása még célt tévesztett. A papírforma alapján esélytelen vendégek nem bújtak el, mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak Garami József csapatának, de komoly helyzetig nem jutottak.

Bő negyedóra elteltével Pátkai kihasználta az egyik REAC-védő hibáját, és belőtte az MTK vezető gólját. A félidő hátralévő részére nem érdemes sok szót vesztegetni, és a fordulás utáni első negyedóra is unalmasan telt el. A fővárosiak félgőzzel is könnyedén tartották az eredményt.


Győzelmével listavezető az MTK 1

Szabó lép ki a védõk közül (MTI)


Garami azonban egy idő után megunta a poroszkálást, és egy duplacserével próbálta meg felrázni a csapatát. A terve maximálisan be is jött, hiszen az érkező Kanta egy percen belül remekül szöktette Pált, aki előbb a kapus mellett elhúzta, majd második labdaérintésével az üres kapuba passzolta a labdát.

A második találat végképp megtörte a REAC ellenállását, és az első gólnál is bakizó Cseri hibáját kihasználva Bori állította be a 3-0-s végeredményt. Győzelmével az MTK az élre állt, egy ponttal vezeti a tabellát a Honvéd előtt.

Soproni Liga, 14. forduló:
MTK Budapest-REAC 3-0
Gól:
Pátkai (17.), Pál (61.), Bori (70.)

Pénteken játszották:
DVTK-Borsodi – Újpest FC 1-4

Szombaton játszották:
Budapest Honvéd-Nyíregyháza 0-0
Vasas-Győri ETO FC 1-1
Kaposvár-Tatabánya 4-2
ZTE-Sopron 4-0
Siófok-Fehérvár 1-0
DVSC-Paks 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik