Élet-Stílus

Bundesliga: elkalapálták a Bayernt

A Bayern München a 13. fordulóban elvesztette veretlenségét a német labdarúgó-bajnokságban. A bajorok szombaton a címvédő VfB Stuttgart otthonában kaptak méretes pofont.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Megtorpant a Bayern München. A német rekordbajnok az UEFA-kupában is csak ikszelt, s a bajnokságban két gól nélküli döntetlent követően, a tavalyi aranyérmes VfB Stuttgart otthonában a veretlenségét is elveszítette.

A hazaiak a 10. percben szerezték meg a vezetést, midőn Magnin pazar beadása után Gomez furcsa mozdulattal, a hasával a jobb alsó sarokba jutatta a labdát. A 22 éves csatár, akárcsak a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban, ezúttal is duplázott, másodszor egy tetszetős támadás végén volt eredményes.

Cacau ollózva húzta vissza a labdát, majd Hilbert passzolt a kapu előtt álldogáló Gomezhez, akinek már igazán nem volt nehéz dolga. Mivel korábban Bastürk is betalált (19 méterről a bal felső sarokba bombázott), már az első félidőben eldőlt az összecsapás.


Bundesliga: elkalapálták a Bayernt 1

Mario Gomez már hét gólnál jár a bajnokságban (Kicker)



A Bayern Münchennek sokáig semmi sem jött össze, ráadásul Toni szabályosnak tűnő találatát is érvénytelenítette a játékvezető. Szépítőgólra a 86. percig kellett várni: a csereként beállt Klose még csak a kapufát találta el, Toni viszont biztos lábbal küldte a hálóba a kipattanót. Ekkor egyébként már emberhátrányban futballozott a bajor csapat, a 70. percben Lucio kapott ütésért piros lapot.

A veresége ellenére a Bayern maradt az élen, a Hamburg ugyanis csak 1-1-es döntetlent játszott Schalke vendégeként, így nem tudott előzni, sőt a – Hajnal Tamást végig a soraiban tudó – Karlsruhét kiütő Werder is bejött elé. A „magyaros” együttesek találkozóját a Hertha BSC nyerte. A berlinieknél Dárdai Pál nem lépett pályára, a Hannovernél Huszti Szabolcs a 66. percig játszott.


Bundesliga, 13. forduló:
VfB Stuttgart-Bayern München 3-1 (3-0)
Gól:
Gomez (10., 42.), Bastürk (30.), ill. Toni (86.)
Kiállítva: Lucio (70., Bayern München)

Hertha BSC-Hannover 96 1-0 (0-0)
Gól:
Lima (87.)

Werder Bremen-Karlsruhe 4-0 (2-0)
Gól:
Diego (25., 45.), Hugo Almeida (66.), Naldo (76.)

Schalke 04-Hamburger SV 1-1 (1-1)
Gól:
Krsztajics (12.), ill. Olic (35.)

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 1-1 (0-0)
Gól:
Kringe (80.), ill. Amanatidisz (55.)

Hansa Rostock-Energie Cottbus 3-2 (1-0)
Gól:
Kern (18., 59., 74.), ill. da Silva (58.), Skela (90.)

Pénteken játszották:
MSV Duisbrug-VfL Bochum 0-2 (0-1)
Gól:
Imhof (29.), Bechmann (84.)

Vasárnapi program:
Arminia Bielefeld-1. FC Nürnberg, 17:00
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik