Élet-Stílus

Moldova-Magyarország 3-0

A Várhidi Péter válogatottja sima, háromgólos vereséget szenvedett Moldovában. Az első játékrészben gyengén, a szünet után már jobban játszott a magyar csapat, ugyanakkor négy nagy helyzet is kevés volt a gólhoz, ugyanis Stanislav Namasco kapus bombaformában védett szombat este.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Eb-selejtező, C-csoport:

Moldova-Magyarország 3-0 (2-0)
Chisinau, Zimbru stadion.
Vezette: Pavel Královec (cseh)
Gól: Bugajov (13.), Josan (22.),
Alekszejev (86.)

Statisztika
Lövések: 9, ill. 10
Kapura: 5, ill. 6
Fölé/mellé: 3, ill. 1
Blokkolt lövés: 1, ill. 3
Les: 0, ill. 2
Szöglet: 3, ill. 8
Szabálytalanság: 8, ill. 12
Labdabirtoklás: 55%, ill 45%

Vége a találkozónak.

92. perc: Olexici a pályán Zmeu helyett.


92. perc: Priskin indult meg erőszakosan, több védő vette körül, végül szögletre került a labda. A sarokrúgás után Szélesi lőtt fölé.

90. perc: Alekszejev lövését ezúttal védte Fülöp.

Labdabirtoklás: 55%-45%

86. perc: Egy hatalmas potyagóllal nőtt a hazaiak előnye. Alekszejev tört be a tizenhatosra, majd 13 méterről, laposan a bal alsó sarkot célozta meg. A labda Fülöp keze alatt került a hálóba (3-0).

85. perc: Priskin a kapu fölé fejelt.

84. perc: Epureanu, majd Fülöp is besárgult.

80. perc: Josannak villant a sárga lap.

76. perc: Gera lőtt éles szögből, közelről, a labda a kapus lábáról került a háló tetejére. A szöglet után Priskin fejelt néhány lépésről kapura, de Namasco – a mezőny legjobbja – újra nagyot védett.

A elkeseredetten támad, megy előre a magyar csapat – érik a szépítő találat -, ám Namasco kapus egyelőre legyőzhetetlen.

Labdabirtoklás: 55%45%

71. perc: Dzsudzsákot Feczesin váltotta.

69. perc: Buzsáky csapta be a védőjét, majd 20 méterről lőtt – Namasco kapus szögletre ütötte a bal alsó sarokba tartó labdát.

65. perc: Zmeu távoli lövése után fölé szállt a labda.

64. perc: hazai csere – Calincov le, Alekszejev be.

63. perc: Dzsudzsák 22 méterről a kapu jobb alsó sarkát célozta meg, a hazai hálóőr azonban vetődve oldalra tolta a labdát.

62. perc: Zmeu ívelt középre egy szabadrúgást, ezt követően Bordian 5 méterről üresen fejelhetett, de éppen oda, ahol Fülöp állt.

Labdabirtoklás: 60%-40%

56. perc: Buzsáky átadása után Priskin került helyzetbe, a kapu helyett azonban bevetődő ellenfele fejét találta telibe.

55. perc: Josan adott Zmeu elé, a középpályás 23 méterről, középről lőtt, a labda azonban két méterrel elkerülte a jobb alsó sarkot.

49. perc: Cebotaru helyett Bulgaru a pályán.

48. perc: Vaskó ügyetlenkedett, eladta a labdát, amely Calincov elé került, aki a jobb oldalról laposan középre adott, s Bugajov néhány méterről alig pörgetett a bal kapufa mellé. Nagy helyzet volt.

46. perc: újra játékban a labda.

Vége az első félidőnek. A magyar válogatott ugyan nem kezdett rosszul, két védelmi megingás miatt azonban kétgólos hátrányba került. A mieink támadásaiba rengeteg pontatlanság csúszott, emiatt kevés gólszerzési lehetőség adódott a hazai kapu előtt.

38. perc: Vadócz és Tőzsér helyett Balogh és Buzsáky folytatja.

37. perc: Dzsudzsák futotta le a védőjét, majd lövésre lendítette a lábát, a labda azonban egy blokk miatt nem jutott el a kapuig.

Labdabirtoklás: 50%-50%

30. perc: Gera kapott sárga lapot.

28. perc: Szélesi távoli lövése messze elkerülte a kaput.

22. perc: egy hazai beívelést röviden, s ami még rosszabb: középre fejeltek a magyar védők, a labda Josanhoz került, akinek – miután mellel megszelídítette azt – rádőlni is volt ideje a lövésre, és 24 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu bal felső sarkába (2-0).

20. perc: újabb – kissé hanyag – magyar labdavesztés után Csizmadia és Bugajov futott versenyt, a védő a magyar tizenhatoson belül érte utol moldovai ellenfelét, és tanítanivalóan szerelte.

19. perc: Lascencov távolról próbálkozott.

Az első negyedórát a magyarok kezdték jobban, azonban a védelem bal oldalának két megingása egy bekapott gólt szült annak ellenére, hogy a meccs addigi legnagyobb helyzete Priskin fejese volt.

15. perc: ismét Bugajov villant. A csatár azonban „kicselezte” magát, s miután kisodródott, ívelése már nem jelentett gondot.

13. perc: Egy mélységből érkező kiugratás után Bugajov rázta le Csizmadiát és a tétovázó Vanczákot, kapura fordult, majd a tizenhatos jobb oldaláról futásból a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

10. perc: Josan ívelését Fülöp fülelte le, a gyors indítás után Hajnal ugratta ki Priskint, a partjelző szerint lesről lódult kapu fele a támadó.

6. perc: egy jobboldali akció után Gera centerezett középre, Priskin fejesénél Namasco hatalmasat védett, ám a labda végül Dzsudzsákhoz került – a csatár azonban közelről erőből mellélőtt.

5. perc: Csizmadia bakija után Bugajov lőhetett kapura, lapos, pattogó, de nem túl erős próbálkozását hárította Fülöp.

1. perc: A piros mezben, fehér nadrágban és zöld sportszárban pályára lépő magyar válogatott kezdte a játékot.

Összeállítások:
Moldova: St. Namasco – Epureanu, Lascencov, Rebeja, Cebotari (Bulgaru, 49.) – Calincov (Alekszejev, 64.), Se. Namasco, Zmeu (Olexici, 92.), Josan – Bordian, Bugajov.
Szövetségi kapitány: Igor Dobrovolszkij
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Csizmadia, Vanczák – Vadócz (Balogh, B., 38.), Tőzsér (Buzsáky, 38.) – Hajnal, Gera – Priskin, Dzsudzsák (Feczesin, 71.).
Szövetségi kapitány: Várhidi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik