Élet-Stílus

Primera División: gólfesztivál a Bernabeuban

Megőrizte hazai pályán a makulátlan mérlegét a Real Madrid együttese, miután 4-3-ra legyőzte a Mallorcát. A királyi gárda ezzel megerősítette az első helyét a tabellán, mivel a Barcelona még szombaton botlott a Getafe otthonában. A katalánokat aztán a Sevilla-verő Villarreal is megelőzte.

A Real Madrid nyáron kinevezett új trénere, Bernd Schuster megköszönheti volt csapatának, a Getafénak, hogy meglepően simán elkalapálta a katalán sztárcsapatot, amelynek így már négypontos a hátránya. A királyi gárda hatodik hazai meccsét is megnyerte, még úgy is hogy Casillas három gólt kapott.

A Mallorca meglepően bátran kezdett a listavezető otthonában, de a 12. percben a szenzációsan futballozó Robinho révén megszerezte a vezetést a Real. Néhány perccel később az apró termetű brazil másodszor is betalált, de időközben a vendégeknél Varela is eredményes volt, majd a félidő hajrájában belőtte a másodikat is a spanyol védő, így 2-2-es állásnál vonultak a csapatok a szünetre.


Primera División: gólfesztivál a Bernabeuban 1

Robinho hetek óta a Real legjobbja (dpa)


A fordulás után negyed órával a vendégek a vezetést is megszerezték, de ezen az estén Robinho megállíthatatlan volt: a brazil zseni Raúllal a 64. percben belövette az egyenlítő gólt. A Real a meccsnek ebben az időszakában veszélyesebb volt, de a Mallorca játékában is benne volt a gól, így a védekezést sem hanyagolhatták a fővárosiak.

Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a Mallorca védelme elkövette első komolyabb hibáját, és Ruud van Nistelrooy ezt könyörtelenül kihasználta. A hajrában a vendégek hiába próbálkoztak, a madridi védelem jól végezte a dolgát, és végül maradt a 4-3-as hazai győzelem.

A másik madridi csapat, az Atleticónak meglepetésre csak döntetlenre futotta az újonc Almeria otthonában. Az Espanyol folytatta a remek szereplését a bajnokságban: a barcelonai csapat szeptember 22. óta veretlen a bajnokságban, és a 12. fordulóban is győzni tudott hazai pályán a Bilbao ellen.

A Villarreal, azaz „sárga tengeralattjáró” elsüllyesztette a vendég Sevillát, és ezzel a Barcelonát megelőzve a második helyre jött fel a tabellán. A hazaiak Senna szabadrúgása után Franco góljával szereztek vezetést, kisvártatva azonban Kanoute egyenlített.

A szünet előtt Daniel Alves piros lapot kapott, így megfogyatkozott a Sevilla, de egy szöglet után Fabiano révén mégis lépéselőnybe került. Senna és Franco azonban később összehozott egy újabb gólt, s négy perccel a vége előtt még Fernandez is betalált tizenegyesből.

Primera División, 12. forduló:
Real Madrid-Real Mallorca 4-3
Gól:
Robinho (12., 17.), Raúl (64.), Van Nistelrooy (74.), illetve Varela (14., 38.), Guiza (59.)

Deportivo La Coruna-Racing Santander 0-1
Gól:
Tchité (68.)

Espanyol-Athletic Bilbao 2-1
Gól:
Tamudo (39.), Ocio (90., öngól), illetve Gabilondo (2.)

Real Betis-Real Zaragoza 2-1
Gól:
Pavone (80., 90.), illetve D,Alessandro (34.)

Real Valladolid-Levante 1-0
Gól:
González (63.)

Recreativo Huelva-Osasuna 1-0
Gól:
Martins (69.)
Piros lap: Gerard (82., Recreativo Huelva)

Almeria-Atlético Madrid 0-0

Villarreal-Sevilla 3-2

Gól: Franco (31. 68.), Fernández (86. 11-esből), ill. Kanouté (35.), Luis Fabiano (50.)
Kiállítva: Daniel Alves (44., Sevilla)

Szombaton játszották:
Valencia-Real Murcia 3-0
Getafe-FC Barcelona 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik