Élet-Stílus

Nadal hátrányból nyert a Mesterek Kupáján

Vasárnap Sanghajban kezdetét vette a Mesterek Kupája a szezon nyolc legjobb férfijátékosával. Már a nyitónapon jókora meglepetést okozott a szerb Djokovic, a világranglista második Rafael Nadal, pedig ha nehezen is, de hozta az első meccsét.

Az idei év egyik meglepetésembere a férfi teniszben Novak Djokovic, aki a jelek szerint elfáradt a hosszú szezon végére. A spanyol David Ferrer két meglepően sima játszmában múlta felül a harmadikként rangsorolt fiatal ellenfelét, aki elsősorban magát okolhatja a vereségért.

Djokovic meglepően sokat hibázott, és elsősorban a hálónál voltak problémái. A 22 éves játékos rögtön az első szervagémjét elveszítette, Ferrer az ellenfél hibáinak köszönhetően simán hozta az adogatásait, és rövid idő alatt behúzta az első játszmát. A másodikban a szerb ott folytatta, ahol abbahagyta: rengeteget hibázott, megkönnyítve ezzel Ferrer dolgát. 4:4-ig komoly nehézségek árán még tartotta a lépést Djokovic, de a legrosszabbkor, ismét elveszítette az adogatását, és ezzel a meccset is.

Az Arany-csoport másik összecsapásán is úgy festett az első szett után, hogy az esélytelenebb Gasquet megfoghatja Rafael Nadalt. A spanyol azonban feladta a defenzív taktikáját, és erőteljes tenyereseivel megfordította a rendkívülien izgalmas és látványos mérkőzést.

A Vörös csoportban – amelyben hétfőn kezdődnek a küzdelmek – a világelső svájci Roger Federer (1.), valamint az orosz Nyikolaj Davigyenko (4.), az amerikai Andy Roddick (5.) és a chilei Fernando Gonzalez (7.) szerepel. A körmérkőzések után a kvartettek első két helyezettje kerül az elődöntőbe. A torna összdíjazása 4,45 millió dollár.

Sanghaj, Mesterek Kupája, 1. forduló
Arany csoport:
Ferrer (spanyol, 6.)-Djokovic (szerb, 3.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Gasquet (francia, 8.) 3:6, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik