Élet-Stílus

Néhány héten belül játszhat Ballack

Utoljára áprilisban lépett pályára a Chelsea mezében a német középpályás, aki azóta két operáción is átesett. A legfrissebb hírek szerint Michael Ballack már a tartalékcsapattal edzett, és néhány héten belül már pályára léphet a Premier League-ben.

A Bajnokok Ligájában biztosan nem kap szerepet idén ősszel a 31 éves német középpályás, mivel a csapat korábbi trénere, Jose Mourinho éppen a makacs sérülése miatt nem jelölte a BL-keretbe. Néhány héten belül azonban harcra kész lesz a német a londoni klub orvosa szerint.

„Még nem százszázalékos, de a rehabilitáció rövidesen véget ér” – nyilatkozta az ESPN Soccernetnek Brian English. A Chelsea ősszel kinevezett új trénere sem tudott pontos időponttal szolgálni, elmondása szerint nagyon sok függ attól, hogy a játékos miként bírja az elkövetkező 2-3 hétben a fokozatos terhelést.

„Ballack a napokban a tartalékcsapattal együtt edzett, és jó benyomást tett rám, az utóbbi időben sokat javult az állapota. Nem akarjuk elsietni a dolgot, de remélem hamarosan visszatérhet” – nyilatkozta Avram Grant. A német válogatott szövetségi kapitánya is visszavárja az irányító középpályást, de egyelőre kizártnak tűnik, hogy Ballack a két utolsó idei tétmeccsen (november 17. Ciprus, illetve november 21. Wales ellen) pályára lépjen.

A 77-szeres német válogatott legutóbb áprilisban a Newcastle United ellen játszott. Öt nappal később a játékost megműtötték, júliusban pedig ismét kés alá kellett feküdnie, mert a sebe nem akart rendesen gyógyulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik