Élet-Stílus

Felfüggesztették Kószék játékjogát

Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója felfüggesztette az olimpai bajnok Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát. A két pólós rendőrökkel dulakodott a közúti ellenőrzés során.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Ambrus az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az olimpiai bajnok kapus és Petőváry Zsolt nem játszhat a csapatban, amíg ki nem derül, mi történt péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában megejtett közúti ellenőrzés során.

„Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel. Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával, amit elkezdtünk Pécsett, ahol sikerült nemzetközi szintű csapatot kialakítani” – jelentette a PVSK-Füszért vezetőedzője, egyben a pécsi vízilabda egyik irányítója.

Képek a dulakodásról! – FN Tudósítónk beszámolója a helyszínről!

Dulakodás, majd bilincselés


Kósz és Petőváry ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt indult nyomozás. A pólósok péntek hajnalban, közúti ellenőrzés során dulakodtak az őket igazoló rendőrökkel.

Az igazoltatásra megállított gépkocsit – amelyben heten utaztak – a Sydneyben olimpiai bajnok Kósz vezette. Egy szemtanú elmondása szerint a rendőrök többször is megszondáztatták – szonda nem mutatott ki eltérést -, mire a kiváló sportoló vitába keveredett a rendőrökkel. A rendőrök megbilincselték, erre Petőváry is dulakodni kezdett velük. A dulakodás közben megrongálódott a rendőrautó, leesett a rendszáma, valamint behorpadt a jobb első sárvédője.

A BRFK sajtóügyeletese péntek reggel megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek a XII. kerületi kollégáik segítségét kellett kérniük az eset kapcsán. Továbbá elmondta, a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. Az incidensről több médiumban felvételek jelentek meg, melyeket a szemközti ház lakója készített.


Kósz sajnálja


Kósz Zoltán a távirati irodához péntek este eljuttatott nyilatkozatában azt írta, hogy nagyon sajnálja a történteket. „Aki ismer, tudja, hogy a személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek” – áll a nyilatkozatban.


Mint írta, pénteken egy rendezvényről tartott haza a barátaival. „A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően 4 alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a 4 negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem” – részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus, aki ezzel zárta nyilatkozatát: “Remélem, hogy a nyomozás során megállapítják, ki milyen mértékben volt felelős az ügyben.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik