Élet-Stílus

Premier League: ismét az élen az Arsenal

A Manchester United együttese csak egy napig vezette a Premier League-et, miután a Reading idegenbeli legyőzésével az Arsenal visszakerült az élre. Az Ágyúsok kocogósra vették a tempót, de a vendéglátóknak így sem volt esélye a pontszerzésre.

A címvédő MU még vasárnap Cristiano Ronaldo duplájával legyőzte a Blackburn együttesét, és ezzel a tabella élére ugrott. Sir Alex Fergusonék ezek után abban reménykedtek, hogy hétfő este a Reading megtréfálja a bajnokságban még veretlen Arsenalt. Nos a kiscsapat nem tette meg ezt a szívességet a manchesterieknek.

Már a meccs elején közel került a gólszerzéshez a londoni csapat, miután a Reading-védelem a saját térfelén elveszítette a labdát: Rosicky remekül ugratta ki Adebayort, aki a hazai kapu bal alsó sarkát vette célba, de a lövése a kapufáról kipattant. A folytatásban bunkerfocit játszott a Reading, beálltak tíz emberrel védekezni, és úgy tűnt sikerül megúszniuk az első félidőt kapott gól nélkül.

A játékrész hajrájában azonban egy Reading-szöglet után lerohanták ellenfelüket az Ágyúsok, és a villámgyors kontrát Flamini értékesítette. A fordulás után kísértetiesen hasonló szituációból duplázta meg az előnyét Arsene Wenger csapata. A Reading-védelem jó pár tagja előrehúzódott egy szögletnél, és már nem maradt idejük visszarendeződni. Adebayor a remek formában futballozó Fabregasszal kényszerítőzött, majd a togói válogatott védhetetlen gólt lőtt.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, hiszen a Reading egyetlen támadójának, Kitsonnak esélye nem volt a vendégvédelem szorításában. A szerencsétlen csatár az előreíveléseket fejjel csúsztatta meg, majd társak híján saját maga volt kénytelen rohanni a labda után.

Az Arsenal továbbra is félgőzzel focizott, de a villámléptű Alexander Hleb még így is 3-0-ra alakította az állást egy remek szóló után. A hajrában a Reading egy tizenhatoson belüli kavarodást kihasználva kozmetikázott az eredményen, de a pontszerzésre így sem volt semmi esélye. Az Arsenal tehát ismét vezeti a Premier League-et a Manchester United előtt, még úgy is, hogy az Ágyúsok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Premier League, 13. forduló:
Reading-Arsenal 1-3
Gól:
Shorey (88.), illetve Flamini (44.), Adebayor (52.), Hleb (78.)

Szombaton játszották:
FC Liverpool-Fulham 2-0
Derby County-West Ham United 0-5
Sunderland-Newcastle United 1-1

Vasárnap játszották:
Portsmouth-Manchester City 0-0
Bolton Wanderers-Middlesbrough 0-0
Manchester United-Blackburn Rovers 2-0
Tottenham Hotspur-Wigan Athletic 4-0
Chelsea-Everton 1-1
Birmingham City-Aston Villa 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik