Élet-Stílus

Megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Több mint száz kézműves kínálja portékáit a csütörtökön megnyílt karácsonyi vásáron a Vörösmarty téren. A Budapesti Karácsony legnépszerűbb rendezvényén több alkalommal is találkozhatunk az igazi lappföldi Mikulással.

Kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit november 29-én a Budapesti Karácsony eseménysorozat, amelynek fő attrakciója a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Az Európa legjobb adventi rendezvényei között számon tartott vásár december 24-ig várja az érdeklődőket.

Az ünnephez méltó rendezvényen igényes népművészeti és egyedi iparművészeti alkotások közül csemegézhetünk karácsonyi ajándéknak vagy ünnepi dekorációnak valót. A kulináris élvezetek kedvelőinek is tartogat ínyencségeket (mint például vályogkemencében sült kenyérlángost, kürtöskalácsot, pecsenyét és forralt bort) a rendezvény az ünnepek alatt.


A gyerekeket hatalmas karácsonyfa, számos előadás, kézműves műhely, játszóház, betlehemi jászol, illetve december 9-ig több alkalommal az igazi lappföldi Mikulás várja a Vörösmarty téren.



Megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár 1

Képgaléria: Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren (fotó: F.C./FN)


Idén is nyomon követhetjük az Adventi Kalendárium újabb és újabb meglepetéseit: a téren a Gerbaud Ház ablakaiban december 1-23. között naponta 17 órakor, 24-én pedig délben fény- és hangjáték kíséretében nyílik ki egy-egy kortárs művészeti alkotást leleplező ablak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik