Élet-Stílus

Hitzfeldet kritizálta a Bayern vezetése

A bajor sztárcsapat az UEFA-kupa csoportkörének a második fordulójában csak döntetlent játszott az angol Bolton Wanderersszel. A találkozó után a német egyesület alelnöke nyíltan bírálta Ottmar Hitzfeld vezetőedző döntéseit.

A bajorok tavaly januárban igazoltak le Ottmar Hitzfeldet, miután Felix Magathtal története egyik leggyengébb félévét produkálta a német rekordbajnok. A kétszeres BL-győztes tréner előre kijelentette, hogy csak a szezon végéig vállalja a munkát, de a klubvezetés kérésére végül beleegyezett, hogy a jelenleg is futó idényben is ő irányítja a Bayern Münchent.

A vezetés azonban hosszabb távon tervezne az 58 éves szakemberrel, és ezért kesztyűs kézzel bántak vele, azaz nyíltan soha nem kritizáltak a munkáját. Egészen csütörtök estig, amikor is a német bajnokság éllovasa hazai pályán nem bírt a jóval szerényebb játékerőt képviselő, és gyenge formában futballozó Bolton Wanderersszel.

A bajorok hamar hátrányba kerültek, de Podolski két remek ballábas lövésével a 49. percre megfordították a találkozót. A 65. perctől azonban teljesen leállt a Bayern, és egy védelmi hibát kihasználva az angolok a hajrában begyötörték a pontot érő gólt. A folytatásban már hiába erőlködött a német csapat, nem sikerült újra felpörögniük.

A klub alelnöke szerint ez részben a tréner döntéseinek köszönhető. „Szerettük volna már most bebiztosítani a helyünket a következő körben, de sajnos az nem sikerült” – nyilatkozta a találkozó után a szemmel láthatóan rendkívülien ideges Karl-Heinz Rummenigge. „Nem értem miért kellett számos kulcsjátékost pihentetni, azok közül pedig akik játszottak, többeket túl hamar lecserélt a tréner. Ezért történhetett meg, hogy egy megnyert meccset kiadtunk a kezünkből. Több mint 66 ezren jöttek el a meccsünkre, joguk van hozzá, hogy a legjobb felállásban lássák a csapatot” – tette hozzá az alelnök.

Maga a tréner nem reagált főnöke kritikájára, csak annyit mondott, hogy őt is felidegesítette a csapata produkciója a hajrában.

A nyáron alaposan megerősített Bayern München persze még simán bejuthat a következő körbe, és a német bajnokságot is vezeti, de a remekül rajtoló csapat az utolsó három tétmeccséből egyet sem nyert meg, feltehetően ezért is ingerültebbek a vezetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik