Élet-Stílus

UEFA: MTK-Mika élőben

Csütörtökön az UEFA-kupában megkezdődtek a selejtező első körének küzdelmei. A Honvéd idegenben értékes döntetlent ért el Moldovában, az MTK hazai pályán fogadja örmény ellenfelét.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

94. perc: Horváth felvágásáért megítélt büntetőt Lambulic a kapufára lőtte. És ezzel vége az összecsapásnak. Minimális előnnyel utazhat Jerevánba az MTK.

88. perc: Nyom az MTK, Hrepka beállítása sokat segített, de egy újabb gól csak nem akar születni.

86. perc: Urbán szépen hozta magát helyzetbe, de a 11 méterről eleresztett lövése a keresztlécről kipattant.

84. perc: Hrepka indult be a tizenhatoson belül egy remek passzra, de mielőtt löhetett volna a védők szögletre mentettek.

80. perc: Egyre több az időhúzás a vendégeknél, ami érthető is, hiszen egy hazai 1-0-val már ők lépnének tovább.

74. perc: Megszomjazott a játékvezető, újabb egy perces ivószünet. Egy utolsó szuszannás, és következhet az utolsó negyed óra. Még egy gól kellene az MTK-nak, hogy nyugodtan utazhasson Jerevánba.

66. perc: Ismét óriási szerencséje volt az MTK-nak. Kleber teljesen üresen vehette át a labdát a tizenhatosnál, de csúnyán elpattant a lövése.

56. perc: Újra az MTK-nál az előny! Jobb oldalon fejlődött fel a támadás, a tizenhatoson belül Urbán gyönyörűen levette a labdát ráfordult, és kilőtte a bal alsót. (2-1)

54. perc:
Figyelnie kell Garami József csapatának. Egy újabb védelmi hiba után Kleber trafálta telibe a kapufát, a kipattanó pedig egy másik vendégjátékos sipcsontjáról óriási szerencsével mellément.

51. perc: Sokkal veszélyesebbek a vendégek, mégis Urbán került ziccerbe a Mika kapuja előtt. A rosszul helyezett labdát fogta a kapus.

47. perc: Egy remek hazai lövés után a másik oldalon Véghnek kellett nagyot védenie. Az egyenlítés meghozta a vendégek önbizalmát.

46. perc: Folytatódik a találkozó.

Az első félidőben végig fölényben játszott az MTK, és 20 perc elteltével sikerült is megszerezni a teljesen megérdemelt vezetést. Az örmények nem tűnnek túl acélosnak, de a második kapura lövésük – a lehető legrosszabbkor – bement.

45. perc: Elaludt az MTK védelme. Késve zárnak vissza a magyar hátvédek, és Kleber Luis kilőtte egy formás kontra végén a bal alsót. (1-1)

43. perc:
Kanta szabadrúgása alig fél méterrel kerülte el a vendégkaput. A portás ezúttal mozdulni nem tudott.

37. perc: Végletekig kijátszott hazai akciót Urbán fejezett be lövéssel, de Hakobjah elképesztő reflexszel kitornázta a labdát.

30. perc: Sahgeldjah tesztelte a jobb oldalról Véghet, a rutinos kapus könnyedén védett.

29. perc: Lassan eltelt egy fél óra, de a vendégeknek még nem volt kapura lövésük.

24. perc: Harmatos az ellenfél. Az MTK-nek az eddigi játékot elnézve kötelező továbbjutnia. Ehhez persze egy gólt még legalább illene szerezni.

22. perc: Szokatlan látvány a gyepen. A bíró engedélyével frissítőszünetet tartanak a csapatok.

20. perc: Megvan a vezetés! Az előrehúzódó Pintér egy szabadrúgást juttatott fejjel a vendégek kapujába. A portásnak ezúttal esélye nincs a jól helyezett labdával. (1-0)

15. perc:
Bori jól helyezett lövését lábbal védte Hakobjah.

10. perc: Az iramra rányomja a bélyegét a rendkívüli meleg, de szerencsére a magyar csapat kezdte jobban a mérkőzést. Kanta előbb szabadrúgásból, Pátkai pedig egy sistergős bombával veszélyeztetett. Az első kísérlet jócskán mellészállt, a középpályás löketét pedig simán fogta az örmény portás.

1. perc: A vendégek kezdték az összecsapást.

UEFA-kupa, selejtező, 1. mérkőzések:
MTK Budapest-MIKA (örmény) 2-1
Gól:
Pintér (20.), Urbán (56.) és Kleber Luis (45.)
Kezdőcsapatok
MTK: Végh – Horváth L., Lambulic, Pintér, Pollák – Bori, Zsidai, Pátkai, Pál – Kanta, Urbán

Mika: Hakobjah – Alex, Fursin, Petikjah, Be Souza – Antonjan, Nascimento, Rodrigues, Sahgeldjah – Riztic, Mikaeljan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik