Élet-Stílus

Boonen második részsikere a Touron

A belga Tom Boonen nyerte sprinthajrában a Tour de France kerékpáros körverseny 12. szakaszát. Összetettben továbbra is a dán Michael Rasmussen vezet.

Kapcsolódó linkek

tourdefrance.lap.hu
sport.lap.hu

Pénteken Montpellier és Castres között 178,5 km-t teljesítette a mezőny, és akárcsak egy nappal korábban ismét magas tempót diktált a mezőny. A korai szökési kísérletek így kudarcra voltak ítélve.

A rajt utáni 50 kilométernél francia Pierrick Fédrigónak és spanyol Amets Txurrukának sikerült azonban ellépnie, és folyamatosan növelték az előnyüket. Összetettben egyikük sem volt veszélyes, így az élen álló Rasmussen csapata sokáig hagyta elől ficánkolni a két példamutatóan összedolgozó kerekest.

A néhány kisebb hegyen faragott a hátrányából a mezőny, és 20 kilométerrel a castres-i cél előtt már csak két perc volt a lemaradásuk a bátran küzdő Fédrigo és Txurrukával szemben. Nem sokkal a cél előtt aztán befogta őket az üldözőboly, és a Quick Step csapat a pontversenyben élen álló Tom Boonennek remekül készítette elő a hajrát. A belga kerekesnek megkönnyíttette a dolgát, hogy Robbie McEwen már nincsen versenyben, így Boonen Erik Zabelt és a csütörtöki győztes Robbie Huntert maga mögé utasítva megnyerte a második etapját az idei Touron (összesen már hatnál tart). Rasmussen a 140 fős első csoporttal ért célba.

Szombaton Albi környékén 54 km-es egyéni időfutamot rendeznek.

Tour de France, 12. szakasz:
1. Tom Boonen (belga, Quick-Step) 4:25:32 óra
2. Erik Zabel (német, Milram) azonos idővel
3. Robert Hunter (dél-afrikai, Barloworld) a. i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Michael Rasmussen (dán, Rabobank) 57:37:10 ó
2. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d,Epargne) 2:35 p hátrány
3. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 2:39 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik