Élet-Stílus

Pontokat vesztett a rangadón a Bayern

Döntetlent hozott a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának rangadója, a listavezető Bayern München és az elmúlt szezonban ezüstérmes Schalke 04 bajorországi összecsapása. A címvédő Stuttgart simán verte a Cottbust, Husztiék döntetlent játszottak idegenben.

A bajnokságot parádésan kezdő bajorok a válogatott mérkőzések előtti bajnoki meccsen pontokat hullajtottak a Hamburger SV ellen, és két hét elteltével ugyanott folytatták, ahol abbahagyták. Igaz az ellenfél nem akárki volt, hanem az elmúlt pontvadászat második helyezettje, a Schalke 04, amely az eddigi öt meccsen négyszer döntetlenre végzett. Kuranyiéknak tehát mindenképpen nyerniük kellett a bajorok otthonában.

A nyáron új játékosokra súlyos milliókat költő Bayern meglepően gyengén kezdett, ami nagyrészt annak volt köszönhető, hogy Franck Ribéry-t gyakran ketten is fogták. A francia irányító így nem tudott kibontakozni, és ez a bőrgatyások játékán meg is mutatkozott. A Schalke óriási elánnal kezdte az összecsapást, és a félóra elteltével teljesen megérdemelten szerzett vezetést: Rakitic jó 26 méterről egy rendkívülien precíz lökettel mattolta Kahnt. A rutinos portás néhány évvel korábban talán még kipiszkálta volna a lövést, de ezúttal tehetetlen volt.


Pontokat vesztett a rangadón a Bayern 1

Rakitic érkezik a kispadhoz a gólja után (dpa)


A vendégek néhány perc elteltével meg is duplázhatták volna az előnyüket, de Kahn nem sokkal a szünet előtt hatalmas bravúrt mutatott be. A fordulás után a házigazda együttes hamar kiegyenlített Klose fejesével. Ribéry a bal oldalról végzett el szabadrúgást, amit a meccsre éppen csak felépülő Luca Toni fejelt kapura. Az olasz világbajnok kísérletét védte Neuer, de a kipattanóra a legjobbkor érkezett a négy gólnál tartó Miroslav Klose. A folytatásban a két együttes védelme remekül szűrt, így gyakorlatilag komoly helyzet nélkül telt el a hátralévő idő.

A Huszti Szabolcsot a 79. percig soraiban tudó Hannover 96 döntetlent játszott a kupagyőztes Nürnberg otthonában, a hazaiak a 89. percben egyenlítettek. A címvédő Stuttgart magabiztosan nyert a vendég Cottbus ellen.

Bundesliga, 5. forduló:
VfB Stuttgart-FC Energie Cottbus 3-0
Gól:
Cacau (53.), Ewerthon (78.), Gomez (82.)

Bayern München-Schalke 04 1-1
Gól:
Klose (54.), illetve Rakitic (36.)

Bayer Leverkusen-VfL Bochum 2-0
Gól:
Haggui (62.), Friedrich (88.)
Kiállítva: Pfertzel (54., VfL Bochum)

1. FC Nürnberg-Hannover 96 2-2
Gól:
Misimovic (60.), Mintal (89.), illetve Hanke (12., 39.)
Kiállítva: Schulz (83., Hannover 96)

Arminia Bielefeld-Hansa Rostock 4-2
Gól:
Agali (31., öngól), Eigler (50., 55.), Wichniarek (59.), illetve Kern (47.), Bülow (63.)

Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 2-1
Gól:
Meier (8., 87.), illetve van der Vaart (82., 11-esből)

Pénteki meccs:
Borussia Dortmund-Werder Bremen 3-0

Vasárnapi meccsek:
VfL Wolfsburg-Karlsruhe 17 ó
MSV Duisburg-Hertha BSC 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik