Élet-Stílus

Sztoicskov bedobta a törülközőt

Lemondott posztjáról Hriszto Sztoicskov, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a spanyol élvonalbeli Celta Vigo együtteséhez szerződött.

Boriszlav Mihailov, a bolgár szövetség elnöke közölte, hogy elfogadták Sztoicskov döntését és vele együtt Dimitar Berbatov csapatmenedzser is távozik.

A 41 éves tréner még kedden a Celta Vigo együtteséhez szerződött. Ezt a spanyol élvonalbeli klub jelentette be honlapján. Sztoicskovot szerdán mutatják be Vigóban. Fernando Vázquezt, az együttes trénerét a gyenge eredmények miatt hétfőn menesztették.

Sztoicskov irányításával a bolgár gárda nem jutott ki a tavalyi, németországi világbajnokságra, majd az utóbbi hónapokban ismét felerősödtek az őt ért kritikák, miután a csapat gyengén szerepelt néhány találkozón. Ezek közül negatív értelemben kiemelkedett a márciusban lejátszott, Albánia elleni, gólnélküli döntetlennel végződött Európa-bajnoki selejtező.


A bolgárok jelenleg – öt mérkőzést követően – kilenc pontjukkal harmadik helyen állnak a G csoportban, öt ponttal lemaradva az éllovas hollandoktól, akik azonban egy meccsel többet játszottak.

Az FC Barcelona egykori sztárja a 2004-es kontinensviadal után vette át a válogatott vezetését a csalódást okozó szereplés miatt menesztett Plamen Markovtól.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik