Élet-Stílus

Le Figaro: politikai döntés született Cardiffban

Ukrajna három éve várta Európa elismerését a narancsos forradalomért, amely váratlan módon akkor érkezett, amikor senki nem számított rá - vélekedett pénteki cikkében a Le Figaro című lap.

A francia konzervatív újság, a Le Figaro szerint egyértelmű, hogy az UEFA végrehajtó bizottsága Kelet-Európának kívánt esélyt adni a 2012-es kontinenstorna rendezésével. Kijev három éve – amióta a 2004-es narancsos forradalommal nyugatnak vette az irányt – vár valamilyen elismerő gesztusra Európától, és azt igen „váratlan módon” az európai labdarúgástól kapta meg akkor, amikor senki




Le Figaro: politikai döntés született Cardiffban 1

sport.lap.hu

Le Figaro: politikai döntés született Cardiffban 1
Le Figaro: politikai döntés született Cardiffban 3

sem számított rá – emlékeztet a párizsi napilap.



Le Figaro: politikai döntés született Cardiffban 4

A gyõztesek (MTI/EPA)



A cikkíró szerint most, amikor a politikai viták újra feltámadtak Ukrajnában az ország nyugati részében támogatott Európa-barát elnök és a keletiek számára népszerűbb oroszbarát kormány között, az Eb rendezési jogának odaítélésével kívánta Európa jelezni, hogy nem vonja kétségbe az ukránok európaiságát, hiszen még egyetlen volt szovjet tagállam sem rendezhetett ilyen jellegű sporteseményt. A Le Figaro arra is felhívja a figyelmet, hogy az ukránok nagyon hatásos prezentációval érkeztek Cardiffba, ahol a politikai válság ellenére Viktor Juscsenko ukrán elnök és Andrij Sevcsenko, a Chelsea játékosa is megjelent. „Hrihorij Szurkisz, nagyhatalmú üzletember, az európai szövetség UEFA végrehajtó bizottságának ukrán tagja pedig feltehetően nagyban befolyásolta a döntéshozókat még akkor is, ha ő maga nem szavazott” – hangsúlyozza a lap.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik