Élet-Stílus

Rooney gólja döntőt érhet (videó)

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője szerint továbbjutást érhet csapatának Wayne Rooney utolsó pillanatokban szerzett gólja a keddi, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben.

A Manchester remekül kezdte a találkozót: egy szöglet után Cristiano Ronaldo fejesénél Dida csak belekapott a labdába, ami a kapuba hullott. Ezt követően feljött a Milan és Kaká két zseniális villanása a szünetre már 2-1-es olasz vezetést eredményezett. A második játékrészben Rooney előbb egyenlített, majd a ráadás pillanataiban

a győzelmet is megszerezte a csapatának.


„Két védelmi hibából kaptunk gólt, de úgy gondolom, az egyenlítő találat után már mi irányítottuk az összecsapást és megérdemelten nyertünk. Ez a győzelem nagy lökést adhat nekünk a bajnoki címért folyó harcban is” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere, majd a következőképpen folytatta: „Wayne révén nyerő pozícióba kerültünk, gólja döntőt érhet. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk Milánóban, de a hazaiaknak sem” – tette hozzá a skót mester. A manchesteriek válogatott középpályása, Michael Carrick Rooneyt éltette. „Egy ragyogó megoldással döntötte el a meccset. Látta a rést és oda is rúgta a labdát. Már most világklasszis, de még mindig fejlődhet, hiszen nagyon fiatal.”

A találkozó manchesteri hőse, Wayne Rooney így értékelt: „Az utolsó pillanatokban szerzett gól nagyszerű érzéssel töltött el. Tudtuk, ha nyerünk, az nagy előny jelenthet a számunkra. Ezzel együtt nagyon nehéz visszavágóra számítok, de ha gólt szerzünk a San Siróban, meglesz a továbbjutás”. Az „izomember” társát, a második manchesteri gólt előkészítő Paul Scholest is megdicsérte. „Remek labdát adott. Élmény vele játszani, hiszen egy géniusz”. Scholes passza egyébként Fergusonnak is tetszett: „Paul mozdulata zseniális volt a második gól előtt. Csak egy apró pöccintés, de mégis micsoda passz!”


Rooney gólja döntőt érhet (videó) 1

A döntõ mozdulat (dpa)



Carlo Ancelotti, a Milan trénere szerint a találkozó kulcspillanata Gennaro Gattuso sérülése volt a második félidő derekán: „Amikor Rinót hordágyon levitték a pályáról, mintha kitéptek volna egy darabot a csapat szívéből. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de nem koncentráltunk a végéig és ez megbosszulta magát” – mondta az olaszok edzője. „Nagyon sajnálom, hogy le kellett jönnöm a pályáról” – vette át a szót Gattuso, majd a visszavágóról kezdett el beszélni: “Nekünk legalább egy gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz, és úgy gondolom, ez 70 ezer szurkolónk támogatásával sikerülhet is. Mindent megteszek azért, hogy egy hét múlva játszhassak.”

Az AC Milan-MU visszavágóra jövő szerdán kerül sor a milánói San Siróban. A másik ágon a Chelsea és a Liverpool küzd meg a döntőbe jutásért a BL-ben.

Statisztika:

Kapcsolodó linkek:

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu


Manchester United-AC Milan
Gól: 3, illetve 2
Sárga lap: 2, ill. 2
Piros lap: 0, ill. 0
Kapura lövés: 12, ill. 8
Mellé/fölé: 9, ill. 5
Szabálytatalanság: 16, ill. 14
Szöglet: 10, ill. 2
Les: 2, ill. 2
Labdabirtoklás: 31:21, ill. 30:12

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!




Ajánlott videó

Olvasói sztorik