Élet-Stílus

Mourinho: a bírók a MU-t segítik

Új szabályokat emlegetett a Chelsea portugál trénere, aki szerint a Manchester Unitednek ellen egyszerűen nem fújnak a bírók tizenegyest. A tréner nem szeretné, ha ez döntené el az angol labdarúgó-bajnokságot.

A hétvégi angol bajnoki fordulóban a két elitcsapat egyaránt döntetlenre végzett, és így továbbra is hárompontos a manchesteriek előnye a címvédővel szemben. Mindkét meccs eredménye másképpen alakulhatott volna Jose Mourinho szerint, ha a játékvezetők jobban végzik a dolgukat.

A Manchester-Middlesbrough összecsapáson az utolsó percekben 1-1-es állásnál a dél-koreai Ri Dong Gukot John O’Shea becsúszva szerelte a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt 11-est. A Newcastle-Chelsea mérkőzésen is néma maradt a bíró sípja, amikor a hazaiak tapasztalt játékosa, Stephen Carr kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül.

„Nehéz lesz ilyen körülmények között megvédeni a címünket. A véleményem szerint mindkét esetben teljesen egyértelmű volt a szabálytalanság. Ez nem valami összeesküvés, ezek a tények, bárki megnézheti a visszajátszást.” – mondta Mourinho, akit az sem érdekel, ha a kijelentései miatt megbünteti az angol szövetség (FA). A BBC információi szerint egyelőre nem indít vizsgálatot az ügyben a patinás szervezet.

A bajnokságban tehát nem sikerült közelebb kerülnie a nagy riválishoz a Chelseanek, de ennek ellenére elégedett csapata helyzetével a tréner. „Remek lehetőséget szalasztottunk el, de azt is figyelembe kell venni, hogy a ManU otthon lépett pályára, mi viszont idegenben játszottunk. Ez még nem a világvége. A riválisunk hátralévő négy meccséből hármat idegenben játszik, mi pedig hármat otthon. A Newcastle elleni találkozót el kell felejteni, bízom abban, hogy a szezon végén mi állunk majd a tabella élén.”

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik