Élet-Stílus

Meglepte a Barcát a Villareal

Nagy lépést tehetett volna a katalán sztárcsapat vasárnap este a címvédés felé, de a Villarreal együttese hazai pályán két góllal megverte Ronaldinhóékat, akik így csak egy ponttal előzik meg a tabellán a Sevillát.

A Real Madrid még szombat este az üldözők rangadóján egy góllal felülmúlta a Valenciát, majd vasárnap délután a Sevilla is begyűjtötte a három pontot az Athletic Bilbao ellen. A Barcelonának a 12. helyezett otthonában kellett vasárnap este pályára lépnie, és meglepetésre a Villareal némi szerencsével és egy remek kapusteljesítménnyel otthon tartotta a pontokat.

A mérkőzést nagy elánnal kezdte a bajnok, Lionel Messi már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, de a hazai védelem az utolsó pillanatban mentett. A Villarreal talán túlságosan is tisztelte ellenfelét, és az első félidőben hagyta magát beszorítani saját térfelére. Ronaldinhónak, Decónak és Eto’ónak is remek lehetőségei voltak a gólszerzésre, de a hazaiak kapujában Sebastian Viera parádésan védett.


Meglepte a Barcát a Villareal 1

Xavi és Senna párharca (MTI/EPA)


A második félidőre feladta az addigi taktikáját a „kiscsapat”, és ennek hamar meg is lett az eredménye: Robert Pires remekül ugrott ki a jobb szélen, elvezette a kapuig a labdát, majd Valdes mellett a bal alsóba helyezte. A katalánok trénere, Frank Rijkaard azonnal reagált, és még egy csatárt, Eidur Gudjohnsent küldte a pályára. Az izlandi azonnal ki is egyenlíthetett volna, de Viera ezúttal is résen volt.

A másik oldalon Marcos a 84. percben esélyt sem hagyott Valdesnek: a Villareal középpályása Cani passzát a tizenhatosan belülről külsővel zúdította a jobb alsó sarokba. Az utolsó percekben még Ronaldinho kozmetikázhatott volna az eredményen, de a gyorsan elvégzett szabadrúgása a felső lécen csattant. A Barca ezzel a vereséggel megőrizte az első helyét, de csak egy pont az előnye a Sevillával és kettő a Real Madriddal szemben.

Primera División, 31. forduló:
Villarreal-Barcelona 2-0
Gól:
Pires (57.), Marcos (84.)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik