Élet-Stílus

Visszaminősítették a bundázó lengyel klubokat

Bundázás miatt alacsonyabb osztályba száműztek Lengyelországban az élvonalbeli Arka Gdyniát, valamint Gornik Leczna csapatát.

Az Arka Gdynia a másodosztályban kezdi meg a következő idényt, és átszámítva 13 millió forintot kell fizetnie, míg a Gornik Lecznát a harmadik vonalba küldték, 17,6 millió forintnyi pénzbírsággal.

„Ez a példátlan büntetés azt hivatott jelezni, hogy nem tűrjük

az eredmények manipulálását” – jelentette be Michal Tomczak, a szövetség (PZPN) fegyelmi bizottságának elnöke. A korrupciós botrányba több mint 70 klubalkalmazott és tisztségviselő keveredett bele – írja az MTI.


A két bundázó lengyel együttes példás megbüntetése jó pont lehet az európai szövetségnél (UEFA), amelynek végrehajtó bizottsága szerdán határoz a 2012 Európa-bajnokság helyszínéről. Ezzel a döntéssel a „megtisztulás útjára lépő” lengyelek az ukránokkal közösen vetélkednek a rendedzés jogáért, a magyarok a horvátokkal, Olaszország pedig önálóan pályázik a 2012-es kontinensviadalra.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik