Élet-Stílus

EURO2012: félmilliárdba került a pályázat

Horvátország és Magyarország kompenzációt kér az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), miután nem a két ország közös pályázata, hanem a lengyel–ukrán kandidálás nyerte el a 2012-es kontinensviadal rendezési jogát. A horvát média értesülései szerint az elbukott pályázat összköltsége 2 millió euróra (mintegy félmilliárd forintra) rúgott.

„Kompenzációt kérünk a kandidálási költségekhez, erre vonatkozó igényünket két napon belül el is küldjük” – jelentette ki Vlatko Markovic, a horvát szövetség (HNS) elnöke a Vecernji List című napilapnak

Markovic azt is elárulta, hogy a pénzt „más futballprojektekre” fordítaná a HNS, illetve hozzátette, Michel Platini UEFA-elnökkel folytatott hétfői megbeszélése során a francia sportvezető felajánlotta, hogy Horvátországban legyen az UEFA 2008-as kongresszusa. A Reuters

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

érdeklődésére Zorislav Srebric, a HNS főtitkára megerősítette a hírt, de részleteket nem árult el. Az UEFA szóvivője, William Gaillard sem kívánt reagálni az ügyre a hivatalos dokumentumok megérkezéséig.


EURO2012: félmilliárdba került a pályázat 1

Kompenzációra várva (MTI)


A horvát média értesülései szerint az elbukott magyar–horvát pályázat összköltsége 2 millió euróra (mintegy félmilliárd forintra) rúgott.

Kisteleki egyelőre hallgat

Az UEFA végrehajtó bizottsága múlt szerdán ítélte Lengyelországnak és Ukrajnának a 2012-es Eb rendezési jogát, a szavazáson a magyar–horvát kandidálás egyetlen szavazatot sem kapott. A győztes pályázatra a vb-tagok kozül nyolcan, míg az olaszokéra négyen voksoltak.

A magyar fociszövetség első embere hétfőn este közleményt adott ki a svájci látogatásáról, de abban sem a kompenzációról, sem a 2012-es Eb-pályázat bukásának okairól nincs említés. Csütörtökön a szövetség által kiadott kommünikében még az volt olvasható, hogy „a magyar és a horvát futballszövetség elnöke mindenekelőtt megköszönte a Gyárfás Tamás vezette bizottság kitűnő munkáját, és úgy döntöttek, a közeljövőben találkozót kérnek az UEFA vezetőitől, hogy megismerhessék azokat a szempontokat, amelyek alapján alulmaradtak az Eb-pályázat során.”

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik