Élet-Stílus

Fishbone

A tavalyi esztendő egyik legnagyobb csalódása volt, amikor a Fishbone - európai turnéjának többi állomásával együtt - lemondta budapesti koncertjét, ám most itt a lehetőség mindent bepótolni!

A kultikus kaliforniai brigád koncertje egyértelműen a Sziget egyik legnagyobb bulija lesz – csak férjünk be a sátorba…

Pedig a több mint 25 (jelen esetben pontosan 26) éve működő zenekarok produkciója általában amolyan öreguras kis örömzene szokott lenni, nyugodt pilinckézés kedélyeskedő arcokkal (vagy ennél is rosszabb), a szaxofonos-énekes Angelo Moore vezette funk-punk-ska hibrid Fishbone azonban ebben sem egy átlagos zenekar. A jövő év elejére új albumot – addig meg egy online EP-t – tervező, jelenleg nyolc tagot (közte Moore mellett még egy alapítót, a basszeros Norwood Fishert) számláló Fishbone igazi élettere a mai napig a koncertezés, ahol mindenki szabadjára engedheti a felesleges energiáit: az eredmény általában egy fergeteges táncmulatság a színpadon és a nézőtéren egyaránt.

Az anno Los Angeles-i középiskolás haverok közös bohóckodásaként indult banda – bár máig megmagyarázhatatlan módon sosem jutott el az igazi kereskedelmi áttörésig – elmondhatja magáról, hogy eklektikus stílusával nem csupán szűkebb pátriájában tett szert népszerűségre a ’80-as évek középső harmadában, de erős inspirációs forrásként is szolgált a hasonló zenei katyvasszal színre lépő egyéb csapatok (köztük a Red Hot Chili Peppers vagy éppen a Living Colour) számára.

Az azóta eltelt évek pedig csak tovább erősítették a mítoszt, úgyhogy nem hiába büszkék a szervezők: az idei utolsó európai Fishbone-bulit a Szigeten rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik