Élet-Stílus

Harry Potter a Fedél nélkülben

Hajléktalanok árulhatják először Harry Potter legújabb történetét magyarul. A Fedél Nélkül című újságban a kötet első fejezetét olvashatják a rajongók. A lapszerkesztők és a kiadó is arra számít, hogy minden eddiginél több újságot tudnak majd így eladni.

A Fedél Nélkül újság középső négy oldalán olvasható a Harry Potter 6. kötetének első fejezete, a kötet megjelenéséig máshol nem is szerepel majd részlet a műből.


A legújabb Fedél Nélkült minden eddiginél nagyobb, 12 ezres példányszámban nyomták ki, és két hétig járják vele a hajléktalanok az utcát. Az embereket érdekli a Harry Potter, mert nézik, és meg is veszik a lapot, negyed óra alatt akár 4-5 lapot is el tudnak adni- értesült a Híradó.


A kezdeményezés Németországból származik, ott megsokszorozódott a hajléktalanújságok eladott példányszáma. Itthon is fordult a helyzet: most nem a hajléktalanok kopogtatnak az autósok ablakán, hanem az autósok üldözik a hajléktalanokat, hogy adjanak már nekik egy példányt.


A legújabb kötet magyarul február 10-én jelenik meg. A kiadó csak annyit árult el a Híradónak, hogy a történet sötétebb, és egy újabb kulcsszereplő is meghal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik