Élet-Stílus

Dárdaiék elbuktak, Babosék továbbjutottak (videó)

A Babos Gáborral felálló NEC Nijmegen hazai pályán legyőzte az Udinesét, így bejutott a legjobb 32 közé az UEFA-kupában, Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC viszont nem járt szerencsével, sőt, méretes zakót kapott Görögországban.

Az A csoportban a Manchester City és a Twente már korábban megváltotta a helyét a 32 közé, így esetükben nem bírt különösebb téttel az utolsó forduló. Ki is kapott mind a két csapat. Az angol együttest a Racing Santander intézte el, tulajdonképpen könnyedén, míg a Twente Párizsban botlott.

Racing-Manchester City 3-1

A PSG a mérkőzés elején és a végén is két gólt rámolt be a vendégek kapujába, és 4-0-ás győzelme azt jelenti, hogy az utolsó helyről felkapaszkodott a harmadik, továbbjutást érő pozícióba. De nem csak emiatt emlékezetes a párizsi este…

A mérkőzés előtt történt rendbontás során súlyosan megsérült egy szurkoló. A francia rendőrség beszámolója szerint baltával sebesítettek meg a holland drukkert, akit az eset után azonnal kórházba szállították, de állapota nem volt életveszélyes.

A B csoportban a Dárdai Pált végig a soraiban tudó Hertha BSC ki-ki mérkőzést játszott Olimpiakosz Pireusz otthonában.

Olimpiakosz-Hertha 4-0

A németeknek mindenképpen győzniük kellett volna, ezzel szemben sima vereséget szenvedtek. Az 54. percben Cearense fejelt közelről a kapuba egy felívelt szabadrúgás után, majd a 67. percben Galletti büntetőből duplázta meg az előnyt.

A görög csapat a hajrában újabb gólokat szerzett: előbb Toroszidisz lőtt közelről a bal felső sarokba, két perccel később pedig Diogo talált be egy gyors kontra végén. A csoport másik meccsén a továbbjutást már korábban kivívó Metaliszt Harkov idegenben verte a Benficát; az Olimpiakosz és az ukrán csapat mellett a szabadnapos Galatasaray várhatja a sorsolást.

Benfica-Metaliszt Harkov 0-1

A C jelű ötösben a Standard Liege már továbbjutóként várta a csoportkör utolsó fordulóját, és a fennmaradó két továbbjutást érő helyért három együttes versengett. A VfB Stuttgart hazai pályán simán, 3-0-ra legyőzte a nyeregben lévő belga csapatot, ezzel megváltotta helyét a legjobb 32 között. A gólgyártást a múlt hétvégi, Bayern München (2-2) elleni mérkőzés hőse, Khedira kezdte (10 méterről, jobbról bombázott a kapu jobb oldalába), majd a szünet után Hilbert és Marica is betalált.

Sampdoria-Sevilla 1-0






A csoport másik, ugyancsak sorsdöntő találkozóján Sampdoria 1-0-ra verte a Sevillát, ezzel továbbment, míg a 2006-os és 2007-es sorozatot megnyerő spanyol gárda búcsúzott. Az olaszok győztes gólját Bottinelli szerezte a 74. percben: egy szabadrúgást követően közelről terelte a labdát a hálóba.

A D csoportban az Udinese kényelmes helyzetben, továbbjutóként várta a NEC elleni vendégjátékát, és úgy is elsőként ment tovább, hogy 2-0-ra kikapott Babos Gábor csapatától. A hollandok a hajrára tartogatták a gólokat.

A 74. percben John 16 méterről tüzelt a jobb alsó sarokba, majd négy perccel később Van Beukering is betalált. Utóbbi 11 méterről a vetődő kapus alatt találta meg a hálóba vezető utat, ezzel eldöntötte a meccset.

Londonban az angol Ligakupa-győztes Tottenham 0-2-ről állt talpra és egyenlített a Szpartak Moszkva ellen, márpedig az angol csapatnak a döntetlen is bőven elég volt ahhoz, hogy az Udinese és NEC Nijmegen társaságában másodikként továbbjusson a csoportból.

Csoportkör, 5. (utolsó) forduló:


A csoport:


Santander (spanyol)-Manchester City (angol) 3-1 (2-0)


Gól: Jonathan (18.), Serrano (30.), Valera (55.), ill. Caicedo (90.)

PSG (francia)-Twente Enschede (holland) 4-0 (2-0)


Gól: Luyindula (8., 85.), Sessegnon (23.), Kezsman (84.)

A csoport végeredménye:

1. Manchester City 7 pont
2. Twente Enschede 6
3. Paris Saint-Germain 5 (7-5)
4. Racing Santander 5 (6-5)
5. FC Schalke 04 (német) 4

B csoport:

Olimpiakosz (görög)-Hertha BSC (német) 4-0 (0-0)


Gól: Cearense (54.), Galletti (67. 11-esből), Toroszidisz (86.), Diogo (88.)

Benfica (portugál)-Metaliszt Harkov (ukrán) 0-1 (0-0)


Gól: Rikun (85.)

A csoport végeredménye:
1. Metaliszt Harkov 10 pont
2. Galatasaray (török) 9
3. Olimpiakosz Pireusz 6
4. Hertha BSC 2
5. Benfica 1

C csoport:


Sampdoria (olasz)-Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0)


Gól: Bottinelli (74.)

VfB Stuttgart (német)-Standard Liege (belga) 3-0 (1-0)


Gól: Khedira (5.), Hilbert (49.), Marica (71.)

A csoport végeredménye:

1. Standard Liege 9 pont
2. VfB Stuttgart 7 (6-3)
3. Sampdoria 7 (4-5)
4. Sevilla 6
5. Partizan Beograd 0

D csoport:

Tottenham (angol)-Szpartak Moszkva (orosz) 2-2 (0-2)


Gól: Modric (68.), Huddlestone (74.), ill. Dzuba (23., 33.)

NEC Nijmegen (holland)-Udinese (olasz) 2-0 (0-0)


Gól: John (74.), Van Beukering (78.)

A csoport végeredménye:

1. Udinese 9 pont
2. Tottenham Hotspur 7
3. NEC Nijmegen 6
4. Szpartak Moszkva 4
5. Dinamo Zagreb (horvát) 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik