Élet-Stílus

A Barcelona buktathatja meg Schustert

A Real Madrid a hétvégén kikapott a Getafétól, és a királyi klubnál újra felmerült az edzőváltás lehetősége. Spanyol lapértesülések szerint Bernd Schusternek mennie kell, ha a csapat két hét múlva elveszíti a Barcelona elleni csúcsrangadót.

A Real Unión elleni kupakudarc után Schuster állítólag ultimátumot kapott, de a csapata hiába kapott ki a következő bajnokin a Valladolidtól, a német edző az állásában maradhatott.

A jól értesültek szerint csak azért, mert Ramón Calderón elnöke „embere”. A klubvezető egyelőre kiáll mellette; úgy véli, nincsen feltétlenül szükség a váltásra, mert a csapat a több kellemetlen eredmény ellenére versenyben van a BL-ben és a bajnokságban is csak hat pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben.

A királyi gárda két hét múlva éppen a nagy rivális ellen játszik bajnokit – előtte a Sevillával mérkőzik -, és spanyol lapértesülések szerint a Real számára oly fontos meccsen Schuster sorsa is megpecsételődhet: amennyiben a csapata elbukja a klasszikus rangadót, azonnal lapátra teszik.

Két hete van arra, hogy összekapja a csapatát (MTI/EPA)

Két hete van arra, hogy összekapja a csapatát (MTI/EPA)

Jó eredmény esetén viszont tovább dolgozhat, ugyanakkor a Real háza táján azt rebesgetik, a szezon végén mindenképpen szedelőzködnie kell. Lehetséges utódként pedig Carlo Ancelotti (AC Milan) és Arsene Wenger (Arsenal) nevét emlegetik.

Schuster amúgy a szurkolók körében egyre népszerűtlenebb. A drukkerek nehezen emésztetik meg azt a mondatát, miszerint nem olyan nagy gond, hogy együttese kikapott a Getafétól. Aztán az edző nem jelent meg a vasárnapi edzésen, és ezzel sem szerzett híveket magának…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik