Élet-Stílus

Klub-vb: döntős a Libertadores-kupa-győztes

A Libertadores-kupa-győztes LDU Quito bejutott a Japánban zajló klub-vb vasárnapi döntőjébe, miután 2-0-ra legyőzte a mexikói Pachuca együttesét.

Az ecuadori LDU Quito 2-0-ra győzte le a mexikói Pachucát a szerdai elődöntőben, amelyre futballra alig alkalmas időjárási körülmények közepette került sor. A közép-amerikai együttes számára nagyon rosszul kezdődött a találkozó, hiszen korán kétgólos hátrányba került. A negyeddöntőben ugyan felállt 0-2-ről, és hosszabbításos meccsen 4-2-re verte az egyiptomi al-Ahlit, ám ezúttal még a becsületgól sem jött össze…

Az LDU Quito a 4. percben, nem kis szerencsével került előnybe. Az egyik menteni igyekvő védő a társát találta el a labdával, és ezek után Claudio Bielernek nem okozott gondot közelről a kapuba gurítani. A 26. percben Luis Bolanos is betalált: szabadrúgásból csavarta a labdát a bal felső sarokba.

Az LDU Quito az egyik döntős (MTI/EPA)

Az LDU Quito az egyik döntős (MTI/EPA)

„Kihasználtuk a lehetőségeinket, így pedig ott vagyunk a klubvilágbajnokság döntőjében. Ez azt jelenti, hogy egyike vagyunk a világ legjobb csapatainak, és ez fantasztikus” – így Edgardo Bauza vezetőedző, akinek a csapata Gamba Oszaka-Manchester United meccs győztesével találkozik a döntőben.

A klub-vb-n a hat kontinentális klubsorozat győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes léphet, illetve léphetett pályára.

Klub-vb, elődöntő:
LDU Quito (ecuadori)-CF Pachuca (mexikói) 2-0 (2-0)
Gól: Bieler (4.), Bolanos (26.)

Korábban játszották:
A negyeddöntőbe jutásért:
Adelaide United (ausztrál)-Waitakere United (új-zélandi) 2-1

Az elődöntőbe jutásért:
CF Pachuca (mexikói) – al-Ahli (egyiptomi) 4-2
Gamba Oszaka (japán)-Adelaide United (ausztrál) 1-0

További program
Az 5. helyért:
al-Ahli (egyiptomi) – Adelaide United (ausztrál), csütörtök, 8:30

Elődöntő:
Gamba Oszaka (japán)-Man. United (angol), csütörtök, 11:30

A 3. helyért, vasárnap, 8:30
Döntő, vasárnap, 11:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik