Élet-Stílus

Csak a szezon végéig dolgozhat a Stuttgart edzője

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) csak a szezon végéig engedi, hogy a szükséges papírok híján Markus Babbel irányítsa a VfB Stuttgart csapatát.

Ismerős probléma, nálunk is akadtak már ebből gondok.
Markus Babbel a szükséges Pro helyett csak A licenccel rendelkezik, és ebben a helyzetben a német szövetség (DFB) csak a szezon végéig engedélyezi, hogy az egykori válogatott védő vezetőedző legyen az élvonalban, jelesül a Stuttgartnál.

A szervezet közleményében leszögezi, azért tett engedményt, mert Babbel legalább az A licencet megszerezte, továbbá korábban is tagja volt a stuttgartiak szakmai stábjának.

Játékosként 51-szer szerepelt a német válogatottban (MTI/EPA)

Játékosként 51-szer szerepelt a német válogatottban (MTI/EPA)

Armin Veh menesztését követően vezetőedzővé lépett elő, és csapatával a Bundesligában kétszer nyert (Schalke 2-0, Energie Cottbus 3-0), legutóbb pedig – egy utolsó percben szerzett góllal – 2-2-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel.

A VfB Stuttgart a csütörtöki sorsdöntő – a belga Standard Liege elleni – UEFA-kupa-mérkőzésére hivatkozva csak röviden reagált, a Reuters hírügynökséggel annyit közölt: lehetetlen, hogy Babbel még ebben a szezonban megszerezze a szükséges képesítést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik