Élet-Stílus

Tíz emberrel volt jobb az Arsenal

Az angol labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján az Arsenal nem bírt a listavezető Liverpoollal. A döntetlenből a hétfőn az Everton otthonában fellépő Chelsea profitálhat.

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte aktívabban, a Hull City ellen hiányzó Robbie Keane Gerrard átadása után lőtt, a másik kapu előtt Adebayor fejessel veszélyeztetett.

Az első félóra végén, a ritmust megtaláló Arsenal első komolyabb támadásából megszerezte a vezetést.

Kemény volt a harc: Gerrardot Denilson szereli (MTI/EPA)

Kemény volt a harc: Gerrardot Denilson szereli (MTI/EPA)

A sérülése után visszatérő Nasri hozta helyzetbe Van Persie-t, s bár a hollandot Agger és Carragher is szorongatta, egy csellel tisztára játszotta magát, s hatalmas gólt lőtt. A kevés helyzetet, inkább középpályás küzdelmet hozó derbin a csatárok egy-egy villanása elég volt a találathoz. Az előrevágott labdákkal zavarba hozható hazai védelem a 42. percben hibázott: Agger emelt előre, s az őrzőjétől megszabaduló Robbie Keane fordulásból pazar találattal egyenlített.

Szünet előtt ismét a Liverpool volt az aktívabb – ám a Kuyt által kiszolgált Gerrard, majd a holland szélső is ígéretes szituációt tékozolt el. A londoniak részéről a Xabi Alonsóval szerencsétlenül ütköző Fabregas térdsérülése miatt nem folytathatta a játékot.

A térfélcsere után visszavettek a csapatok, nem úgy Adebayor, aki azok után, hogy Arbeola szabálytalanul szerelte, törlesztett, így Webb felmutatta neki a második sárgát. A megfogyatkozott hazai játékosok fokozták az iramot, s bár kevés veszélyt jelentettek a vendégkapura – a több liverpooli támadással spékelt hajrától eltekintve – elérték azt, hogy ne az ő tizenhatosuk előtt legyen a labda.

Holland kézfogó: Kuytöt Van Persie gyötri (MTI/EPA)

Holland kézfogó: Kuytöt Van Persie gyötri (MTI/EPA)

Az utolsó öt percben a vesekőműtétje után lábadozó Rafa Benítezt helyettesítő Sammy Lee ugyan a fiatalok – Babel, El Zahr és Ngog – beállításával lendületet adott a támadójátéknak, ám Agger távoli bombája és Zhar közeli fejese sem ment be: az Arsenal megúszta az utolsó perceket.

A londoni csapat azonban nem tudott elmozdulni az ötödik helyről, míg a Liverpool őrzi nyolcpontos előnyét az „ágyúsokkal” szemben.

premier League, 18. forduló

Arsenal-Liverpool 1-1 (1-1)
London, Emirates-stadion, 60 094 néző. Vezette: Webb
Gól: Van Persie (24.) illetve Keane (42.)
Kiállítva: Adebayor (62)
Arsenal: Almunia – Sagna, Djourou, Gallas, Clichy – Denilson, Fabregas (Diaby, 46.), Song, Nasri (Eboue, 90.) – Adebayor, Van Persie.
Liverpool: Reina – Arbeloa, Carragher, Agger, Insua – Kuyt, Lucas (Ngog, 88.), Alonso, Riera (Babel, 71.), Gerrard – Keane (El Zhar, 81.).

Newcastle United-Tottenham 2-1 (1-1)
Gól: N’Zogbia (11.), Duff (90.) ill. Modric (28.)

West Bromwich-Manchester City 2-1 (0-0)
Gól: Moore (69.), Bednar (92.) ill. Carson (öngól, 84.)

Az élcsoport:
1. Liverpool 39 pont, 2. Chelsea 37 (17 mérkőzés), 3. Aston Villa 34, 4. Manchester United 32 (16), 5. Arsenal 31, 6. Hull City 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik