Élet-Stílus

Elmeszelték a Werder irányítóját

Szombaton a bajnokságban és az európai porondon is hullámzó teljesítményt nyújtó Werder vereséget szenvedett a Karlsruhe otthonában. A meccs hajrájában Pizzaro és Diego is elveszítette a fejét, ám csak az előbbit állította ki a bíró. Pár nappal később a német szövetség már nem kegyelmezett.

A kiesőzóna környékén egyensúlyozó Karlsruher SC a hétvégén a bajnoki forduló egyik legnagyobb meglepetéseként 1-0-ra megverte hazai pályán a Werder Bremen együttesét. A Bajnokok Ligájától már biztosan búcsúzó észak-német együttes számos lehetőséget elbénázott, majd a 83. percben gólt kapott.

Nem sokkal később Claudio Pizarro feldobta magát a hazai csapat tizenhatosán belül. A Chelsea-től vásárolt támadó hiába reklamált, nem kapott tizenegyest, majd dühében megütötte az egyik KSC-védőt. A bíró azonnal felmutatta a piros lapot a perui játékosnak, azt azonban nem vette észre, hogy eközben Diego egy másik védőt kezdett el fojtogatni.

Pizarro már a meccsen lebukott (MTI/EPA)

Pizarro már a meccsen lebukott (MTI/EPA)

A kamerák figyelmét természetesen nem kerülte el az apró termetű brazil irányító akciója, akit kedden négy mérkőzésre eltiltott a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága. Az ítéletet Diego és az egyesület is elfogadta, amely azonnal jogerőre emelkedett. Pizarro sem úszta meg, őt három bajnokira meszelte el a DFB.

A brémaiak az idei utolsó, Wolfsburg elleni bajnokin biztosan nem számíthatnak két legeredményesebb góllövőjükre (Diego 8, Pizarro 10 találat), sőt a téli szünet után is nélkülük kell feljebb kapaszkodnia a tabellán a jelenleg csak a 10. helyen álló együttesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik