Élet-Stílus

Elbukott a Honvéd az Intertotó-kupában

A Budapest Honvéd együttese hazai pályán a 72. percig vezetett, s továbbjutásra állt az osztrák Sturm Graz ellen a labdarúgó Intertotó-kupában, ám a vendégek fordítottak, így ők folytathatják szereplésüket az UEFA-kupában.

Az egy héttel ezelőtt lejátszott első mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végzett a két csapat. A szombati visszavágón nem sokat pepecseltek a felek tapogatózással. Rögtön a meccs elején Dobos került helyzetbe (lövését blokkolták), majd Hercegfalvi lőtt távolról kapu mellé. Átellenben Bleicher kísérletezett 22 méterről, Rabóczki azonban védett.

Sokáig ez volt az egyetlen valamirevaló osztrák megmozdulás,
a Sturm Graz ugyanis körülményesen, ötlettelenül támadott. A Honvéd harcosabban és jobban játszott ellenfelénél, és a 8. percben a vezetést is megszerezte, és ezzel továbbjutásra állt. Dobos jobboldali sarokrúgása után Szmiljanics fejelt a kapuba úgy, hogy a labda a földről vágódott a bal felső sarokba.

A folytatásban Hercegfalvi növelhette volna az előnyt, a fejese nem sokkal kerülte el a Strum Graz kapuját. S néhány centiméter hiányzott ahhoz is, hogy az egyedül kilépő Dobos Ivancsics beadása után elérje a labdát. Az első félidőt Haas veszélyes lövése és Rabóczki nagyszerű védése zárta le.

A szünet után fordult a kocka (MTI)

A szünet után fordult a kocka (MTI)

A második félidőben nagy fölényben futballozott az osztrák csapat, a Honvéd jobbára csak védekezett. A kiválóan védő Rabóczkinak köszönhetően egy ideig állta a sarat, a rohamokat a magyar védelem, ám a 72. percben egyenlített a Sturm, majd kisvártatva a vezetést is megszerezte. Előbb Hölzl beadása után Bleicher lőtt közvetlen közelről a léc alá, majd Haas emelt 16 méterről a kiszolgáltatott Rabóczki felett a kapu közepébe.

Ezzel el is dőlt, hogy az osztrákok folytathatják az UEFA-kupában. A kispesti együttes megpróbálta legalább döntetlenre hozni a mérkőzést, de nem járt sikerrel, így vereséggel zárult az európai kaland.

Intertotó-kupa, 3. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Sturm Graz (osztrák) 1-2 (1-0)
Gól: Szmiljanics (8.), ill. Beichler (72.), Haas (78.)
Továbbjutott: a Sturm Graz, 2-1-es összesítéssel.

balhéztak a vendégek

A két csapat szurkolótábora már a mérkőzés előtt összecsapott egymással a belvárosban, s a találkozó sem telt el balhé nélkül. A Honvéd vezető gólja után az 1000 osztrák drukker egy része petárdákat dobált a pályára.

Amikor a biztonságiak és a rendőrök rendet akartak teremteni, akkor rájuk támadtak és székekkel dobálták meg őket, ezért a rendőrök a szünetben kiürítették az osztrákok szektorait. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a grazi fanatikusok mintegy 200 széket rongáltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik