Élet-Stílus

Coupet: mennie kell Domenechnek

A francia labdarúgó-válogatott volt kapusa, Gregory Coupet szerint egyértelműen a szövetségi kapitány hibája, hogy a nemzeti tizenegy leszerepelt az Európa-bajnokságon. A veterán hálóőr felháborítónak tartja, hogy Domenech helyett mások vitték el a balhét.

„A játékosok nem érzik jól magukat a francia válogatottban” – panaszkodott a France Football című lapnak Gregory Coupet, aki a kontinenstorna után mondta le a válogatottságot. „Fantasztikus képességű futballisták szerepelnek a csapatban, de Domenech irányítása alatt képtelenek eredményesen szerepelni” – mondta Coupet, aki hosszú évek után otthagyta az Olympique Lyon együttesét, és jelenleg az Atletico Madrid első számú hálóőre.

A francia válogatott a júniusi kontinenstornán mélyen a várakozások alatt szerepelt. A románok ellen gól nélküli döntetlent követően a hollandok nagyon elverték Domenech csapatát, majd az olaszok elleni összecsapás is vereséggel végződött, ami egyben azt jelentette, hogy egy árva ponttal és egy rúgott góllal utazott haza a nemzeti tizenegy.

Coupet szerint mennie kell (MTI/EPA)

Coupet szerint mennie kell (MTI/EPA)

Coupet szerint Domenech felelős a történtekért. „Domenech szórakozik a játékosaival, és ez előbb-utóbb megbosszulja magát. Elveszítik az önbizalmukat, láthatjuk, mi történt az Eb-n. Vegyük a bal oldalunkat, Eric Abidal és Florent Malouda ezen a poszton a világ legjobbjai közé tartozik, a kapitány mégsem védi meg őket. De itt van Philippe Mexes példája. Az AS Romában rendre a csapat egyik legjobbja, a válogatottban azonban valamiért nem megy neki a játék.”

„Az Eb után azonnal le kellett volna mondania, de nem vállalta a felelősséget. Szarok voltunk az Eb-n, és erre a szövetség Domenech helyett a csapatorvost és a szóvivőt küldte el. Szánalmas” – így Coupet, akinek számos sztárral egyetemben (lásd Trezeguet esete) feszült viszonya volt a kapitánnyal.

Az interjúban a 35 éves kapus leszögezte, hogy soha többet nem akar a válogatottban szerepelni. Coupet hosszú éveken keresztül Fabian Barthez mögött a második számú kapus volt, összesen 37 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik