Gazdaság

MANAGER SHOPOK – Válogatott választék

A sikeres üzletemberek számára a személyes szükségleteik kielégítésében sokszor már nem a pénz, hanem az idő a meghatározó. A pénzemberek ezért szeretik, ha a "tárgyaló, utazó" életmódjuk kelléktárához mindent egy helyen találnak meg. Ezt a célt szolgálják a manager shopok.

Az “üzletember-ellátó” bolthálózatok hazai piacán – két vidéki és hat fővárosi boltjával – a Reálszisztéma a legnagyobb. Az év végi ajándékozási roham a manager shopokban is csúcsot jelent: a szokásosnál 20-25 százalékkal nagyobb forgalom várható. A termékkör az irodaszerektől az utazási kiegészítőkig – a Diplomat tolltól, az Optiform naptáron keresztül a Samsonite bőröndig, Mandarina Duck táskáig – terjed. Utóbbinak a Reálszisztéma a kizárólagos hazai forgalmazója. A márkázott termékek körét a csúcsvezetőkből, üzletemberekből álló vevőkör igényei szerint állították össze. A termékkör 80 százalékban az Európai Unió országaiból származik; kevés a magyar áru (az említett naptárcsalád például ezen szűk körbe tartozik).

A manager-termékek piaca elég zárt. Mindössze négy-öt hasonló profillal rendelkező kereskedelmi cég versenyez a speciális vevőkörért. Amint azt a Reálszisztéma kereskedelmi igazgatóhelyettesétől megtudtuk, a takarékosság a tehetős vevőkör ellenére is érződik: a kereslet az igényes termékek iránt is csökkent az elmúlt években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik