Közélet

Kétezer forintért verték agyon az idős embert

okol(210x140)(1).jpg (ököl, )
okol(210x140)(1).jpg (ököl, )

Az idős testvérpárnak esélye sem volt menekülni, segítséget sem tudtak hívni.

Mint ahogy arról a Hír24 beszámolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon brutális gyilkosság történt, vasrúddal vertek agyon egy idős testvérpárt. Az idősebb férfi azonnal meghalt, fivérét életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A rendőrség csütörtökön, sajtótájékoztatón számol majd be a részletekről, de a Blikk azt írja, hogy az idős férfiaknak esélyük sem volt menekülni. A két fiatal rájuk törte kis házuk ajtaját: a 71 éves Sanyi bácsit vascsövekkel addig ütötték, amíg csak mozgott. Az öregnek valamennyi csontja eltört, koponyája szétnyílt, szörnyethalt még a brutális támadás alatt. Öccsét, a 68 éves Józsefet ugyancsak összeverték, neki is betört a koponyája, de túlélte a támadást. Szerdán még mindig életveszélyes állapotban kezelték a kórházban.

A vérbe fagyott testekre kedden bukkant rá egy ismerősük. A szoba és a konyha falai de még a plafon is csurom vér volt. Miskolcról egy óra alatt Ózdra értek a megyei gyilkossági nyomozók, akik 20 óra alatt azonosították az idős testvérek támadóit. A bizonyítékok alapján egy 19 éves és egy 23 éves helybeli férfit kezdtek keresni, akiket végül Budapesten, a BRFK nyomozói kaptak el.

A lap azt írja, hogy a két gyanúsított néhány kérdés után részletes beismerő vallomást tett. Egyikük az áldozataikkal egy utcában lakik, vélhetően ő adta a tippet, hogy a védtelen öregeket támadják meg, ám mivel látásból ismerték őt, el kellett hallgattatni az áldozatokat. Várhatóan előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt kell felelniük, amiért életfogytiglanit is kaphatnak.

A Blikk szerint a kegyetlen rablógyilkosok mindössze kétezer forintot zsákmányoltak, azt is apróban. A gyanúsítottak egyike sem dolgozott még életében folyamatosan, csak alkalmi munkáik voltak. Az ózdiak szerint a városrészen még nappal is rettegnek a lakók, akik többsége idős, védtelen nyugdíjas. Nem ritka, hogy fényes nappal támadják meg őket az utcákon portyázó suhancok. A Blikknek több városlakó is arról beszélt, hogy a közbiztonság gyakorlatilag nulla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik