Gazdaság

Csak pizzát küldtek, adószámot nem

pizzafutár (pizzafutár, )
pizzafutár (pizzafutár, )

Törölt adószámmal rendelkező cégtől rendeltek pizzát a NAV-osok, a bírság akár egymillió forint is lehet – írja a baon.hu.

Nem volt hiábavaló az elmúlt hetek dél-alföldi adórazziája. Az internetes kereskedőket, hirdetőket érintő ellenőrzéssorozat nyomán több súlyos szabálytalanságra bukkantak az ellenőrök.

Egy internetes vásárlás alkalmával például a kiszállított csomag nem tartalmazott a kifizetett ellenértékről számlát.

A NAV munkatársai összehasonlították a csomagküldő vállalkozás és a kiszállítást végző cég könyvelési adatait és megállapították, hogy a könyvelésben lényegesen kevesebb forgalom szerepel, mint amennyi csomagot ténylegesen kiszállítottak.

Egy másik esetben az ellenőrök pizzát rendeltek az interneten, és olyan cégtől kaptak számlát, amelynek adószámát már korábban törölték. Kiderült, hogy a törölt adószámú vállalkozás be nem jelentett tagja révén folytatja tevékenységét, azonban adóbevallási- és fizetési kötelezettségének nem tesz eleget.

A felsorolt mulasztásokat elkövetők akár 1 millió forint bírságra is számíthatnak, amelyet a NAV késedelmi pótlékkal és adóbírsággal növelten állapít meg – írja a baon.hu.

Korábban megírtuk, hogy az online aukciókat bonyolítók sem érezhetik magukat biztonságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik