Gazdaság

Reagált a lopási vádakra a Daganatos.hu

Két, beteg gyerekekkel foglalkozó alapítvány négy év alatt egymilliárd forintot kapott egy százalékokból, de ebből csak 68 millió jutott el közvetlenül a támogatottakhoz. Ezt mondta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, a KEHI osztályvezetője.

Anyagi támogatás családoknak, labor berendezések, röntgen gépek. Erre költötte saját bevallása szerint a Daganatos.hu Alapítvány az elmúlt években az adó egyszázalékokból származó bevételeit.

Ennek ellenére gyanúba keveredtek. A KEHI egyik osztályvezetője név nélkül beszélt egy konferencián arról, hogy van két olyan egymáshoz közel álló alapítvány, amely nem megfelelően működik.

Az előadás szerint luxuslakás, autóvásárlás, túlárazott, barátoknak leosztott eszközbeszerzések. Ezek azok a visszaélések, amivel a két alapítványt gyanúsítják. A vizsgálatok szerint bár az egyik szervezet hirdetett tevékenysége a gyermekmentés, egyetlen mentőautót sem találtak náluk. A Kehi nem árulja el, mely alapítványokról van szó, a Nemzet Adó- és Vámhivatal azonban az Origo megkeresésére elismerte, hogy az egyik gyanúsított a Daganatos.hu.

Az alapítvány a Hír24 szombat esti adásában reagált a vádakra:

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik