Közélet

A Facebookra hivatkozva rabolták ki

dunaújvárosi rablás (helyszíni bizonyítás, dunaújváros, )
dunaújvárosi rablás (helyszíni bizonyítás, dunaújváros, )

A fiatal tudta, kik verték meg, így nem kellett sok idő, elkapták őket.

A páros a dunaújvárosi Vasmű tér mögötti erdőben csapott le. 21 éves kiszemeltjük hazafelé tartott, amikor a két hajléktalan férfi előugrott a bokrok közül. Egyikük azonnal kiabálni kezdett vele, azt akarta tudni, a fiatal miért jelölte be hölgyismerősét a legnagyobb közösségi portálon. A választ azonban nem várták meg, rögtön ütni kezdték. A földre lökték és letépték a táskáját is.

Áldozatuknak valahogy sikerült felállnia és elszaladnia, ezzel nyert egy kis időt, ám támadói alig száz méter után utolérték és újra nekiestek. Végül elvették a telefonját, majd útjára engedték.

Helyszíni bizonyítás (police.hu)

A fiatal a közeli hajléktalanszálló portását kérte meg, hogy hívja a rendőrséget. Tudta, kik bántották, így a rendőröknek is könnyebb dolga volt. Pár napon belül elkapták a tetteseket.

Kihallgatásukon a gyanúsítottak elmondták, a közösségi oldalnak semmi köze nem volt a rabláshoz, csupán indokként használták. A bíróság elrendelte mindkét rabló előzetes letartóztatását – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik