Közélet

Rendőrökre támadtak Székesfehérváron és Dunaújvárosban

Hintaszéket vágtak az intézkedő szervhez.

Dunaújvárosban kedden kora délután egy, a közterületen dolgát végző 76 éves férfit akartak igazoltatni a rendőrök, de az megpróbált elmenekülni. A rendőrpáros egyik tagja megragadta a karjánál, mire az illető többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett.

Az intézkedés során a rendőrök kénytelenek voltak gázsprayt alkalmazni a férfival szemben, majd előállították és szabálysértési feljelentést tettek ellene, továbbá hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást.

Székesfehérváron kedden este hasonlóan bizarr okból sérült meg könnyebben egy rendőr, amikor egy családi házban kitört veszekedés, törés-zúzás miatt próbáltak intézkedni. Az ott lakó férfi az erkélyről több tárgyat, egyebek közt egy hintaszéket dobott feléjük, amely megsértette az egyik rendőr kezét.

A 47 éves férfi később széklábbal támadt a megsérült őrmesterre. Gázspray és testi kényszer alkalmazása után előállították a városi rendőrkapitányságra. Ellene ideiglenes távoltartó határozatot hoztak, és hivatalos személy elleni erőszak elkövetéséért feljelentették. A sérülés nyolc napon belül gyógyul, a szolgálati gépkocsi motorháztetejére zuhanó hintaszék állapotáról nincsenek információk, viszont az okozott kár miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság kártérítési igénnyel lép fel a támadóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik