Belföld

Viharok fogják vissza a nyarat

vihar (vihar)
vihar (vihar)

A hét végéig nem kell kánikulától tartanunk.

Kedden a Dunántúl nyugati felén és északon erősen felhős lesz az ég, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Több helyen várható csapadék: nyugaton eső, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki. Az Alpokalján jelentős mennyiségű csapadék várható. A Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, a Kisalföldön megerősödik, a Fertő-tó környékén olykor viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek átmeneti viharos széllökések.

A hőmérséklet csúcsértéke 17, 25 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő este 14, 19 fok között várható.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapest területére a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés adtak ki. Ezeken a területeken kedden is kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket kárt okozó szél, jégeső, illetve jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Eleinte még felhős lesz az ég szerdán, majd napközben nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. A nap első felében még többfelé várható eső, zápor, majd délután már csak keleten lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 27 fok között alakul.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik