Belföld

Öt napja élnek áram nélkül

Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)
Aramkimaradas(210x140)(1).jpg (áramkimaradás)

Takarókat, aggregátorokat és meleg ételt osztanak Szabolcsban.

Ötödik napja, a kora délutáni adatok szerint 41 településen 14 ezer fogyasztónál még mindig nincs áram Szabolcs-Szatmár-Beregben. A helyzet azonban óráról órára változik, ahogy sikerül eljutniuk a szakembereknek egy-egy hibahelyre. Közben útnak indult az Ökumenikus Szeretetszolgálat segélyszállítmánya is, aggregátorokat és 1500 takarót szállítanak a térségbe.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Szeretetszolgálat munkatársa a Hír24 érdeklődésére elmondta: 15 nagyteljesítményű aggregátort indítottak útnak Szabolcs-Szatmár-Beregbe, ezeket még hétfőn este üzembe helyezik Gávavencsellőn, Balsán, Paszabon és Tiszabercelen. Az 5 kWattnál nagyobb teljesítményű aggregátorok egyszerre több családnál is segítenek, elsősorban a fűtés beindításában. A készülékekhez üzemanyagot és kábeleket is biztosít a segélyszervezet. Az eszközöket házról házra adhatják majd át egymásnak a családok. Közösségi helyeket, orvosi rendelőket is ezek segítségével fűtenek majd be.

Vasárnap 14 települést jártak be a szeretetszolgálat munkatársai, felmérve az igényeket. A legnagyobb szükség meleg takarókra, gyertyára, zseblámpára és elemre volt, ezekből is juttatnak a térségbe, illetve már osztottak élelmiszercsomagokat, s ahol igény volt rá, vizet. A szolgálatot az E.ON támogatja, a szervezet a szolgáltatóval folyamatosan egyeztet arról, hol várható még, hogy elhúzódnak a javítási munkálatok.

Napi kétszeri meleg ételt osztanak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tíz településén. A honvédség mindaddig segíti Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Tiszarád, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs és Tiszanagyfalu-Virányos lakosságát, amíg az otthonokba vissza nem tér az áramszolgáltatás – tájékoztatott Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, kommunikációs tiszt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik