Belföld

Százezer embert kapcsol ki Erzsébet

erzsebet-utalvany(1)(210x140)(3).jpg (erzsébet utalvány, )
erzsebet-utalvany(1)(210x140)(3).jpg (erzsébet utalvány, )

Idén is legalább százezer ember nyaralását segíti a program a rendelkezésre álló hárommilliárd forintból.

Nagy Anna, a program szóvivője szerint az elmúlt húsz év legnagyobb szociális programja az Erzsébet-program, és hangsúlyozta: állami támogatás, költségvetési pénz nélkül működik, az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó bevételt fordítják szociális célokra.

Tavaly szervezett először táborokat, üdüléseket a programot meghirdető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány olyan családoknak, gyerekeknek, akik az esetek nagy részében ezt nem engedhetnék meg maguknak – mondta a szóvivő, aki más európai országokkal összevetve kiemelkedőnek nevezte, hogy százezer embert, köztük harmincezer gyereket nyaraltattak

Nyaralás 5 ezerből

Idén március 20-ig lehet pályázni szociális üdülésre és április 8-ig táborokra. A szóvivő tájékoztatása szerint szociális üdülésre többek között nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők jelentkezhetnek. Átlagosan ötezer forint önerőt kell befizetniük egy hétre, de a közfoglalkoztatottaknak csak ezer forintot, és ezt a Liga Szakszervezet át is vállalta.

Az általános táborok mellett 42 féle tematikus tábort is szerveznek a gyerekeknek, van média-, sport-, kézműves- vagy néptánctábor, de olyan is, ami kifejezetten lisztérzékenyeknek szól.

A díj a család jövedelméhez igazodva egy- vagy kétezer forint, illetve ha az egy főre eső jövedelem meghaladja a minimálbért, vagy nem szeretnének erről nyilatkozni, akkor tízezer forintot kell fizetni az egyhetes programért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik