Belföld

11 ezer szoci ellen tüntet 400 jobbikos

Mesterházy (mesterházy attila, )
Mesterházy (mesterházy attila, )

Az MSZP évértékelőt tart. A Jobbik mindeközben hazaárulózik. Videó.

Magyarul üdvözölte hallgatóságát Victor Ponta. Romániai szociáldemokrata miniszterelnöke – aki egyébként kétharmaddal győzött a választásokon – az MSZP meghívására jött Magyarországra. A szocialisták évértékelőjén azt mondta, barátainak érzi a Magyar Szocialista Pártot és Magyarországot. Ponta a diszkrimináció ellen is szólt és Mesterházy Attilát is méltatta. Mint mondta, a populizmus és a demagógia mindkét nemzetnek rossz. “A lényeg nem a zászlók színén és nem a szélsőségeseken múlik.”


“A Fidesznek komoly problémája, hogy miért pont Viktor Ponta Románia miniszterelnöke. Mi meg azt kérdezzük, itt miért Viktor a miniszterelnök” – így vezették fel a román kormányfő beszédét.
(Fotó: Hír24/Kummer János)

Mindeközben jobbikosok tüntetnek az általuk “magyarellenesnek” nevezett Ponta ellen. A Hír24 tudósítója szerint nagyjából 300-400-an vannak, székely zászlóval és gárdaegyenruhákkal demonstrálnak. Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke szerint a Magyar Szocialista Párt hazaárulást követ el azzal, hogy a nagygyűlésére meghívta Victor Pontát.

Az MSZP évértékelőjén nagyjából 11 ezren vannak. A Papp László Sportarénát a TEK védi. Az esztrádműsor, orbánozás, fideszezés és a néhány bevezető szónoklat után mindegyikük kapott egy-egy borítékot tíz darab szórólappal, mellyel kapcsolatban a szervezők közölték, megkérnek mindenkit, hogy dobja be azokat postaládákba.

Az MSZP elnöke a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a tények birtokában büszkén állíthatja, hogy a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Mesterházy Attila felcsúti Maradonának nevezte Orbán Viktort.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, hazudtak az embereknek, “nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan”.

A szocialisták választmányi elnöke szerint a Fidesz a múlt, a megújult MSZP pedig a jövő. Botka László, Szeged polgármestere a nagygyűlésen szövetségbe hívott minden demokratát, baloldalit, liberálist és konzervatívot egyaránt.
“Szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból” – jelentette ki a politikus.

A nagygyűlés a lezárása az MSZP január közepén kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányának, amelynek során a szocialisták Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki, hogy szembesítsék őket korábbi ígéreteikkel, illetve kormányzati teljesítményükkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik