Belföld

Vége a kánikulának

Záport, zivatart, viharos szelet és 18-23 fokot hoz a délutántól nyugatról keletre tartó hidegfront – közölte a meteorológiai szolgálat.

Északnyugaton, északon időnként már erősen megnövekszik a felhőzet, és ott késő délutántól zápor, zivatar várható, egy-egy hevesebb zivatar is lehet. Éjszaka a Dunántúlon sok lesz a felhő, többfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani.

Kedden keleten is erősen megnövekszik, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Eleinte többfelé, később főként a Tiszántúlon várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Estétől a szél fokozatosan északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 23 fok között alakul, de a Tiszántúlon még 30 fok közelében lehet. A Földközi-tenger menti országokban sokat süt a nap, a délutáni órákra szinte mindenütt 30 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Olaszországban 35, 37, a Pireneusi-félszigeten 37, 39 fokot is mérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik