Belföld

Így bontotta le a rendőrség a Polt hivatala előtt tiltakozók sátrait – videó

állami korrupció videó (állami korrupció videó)
állami korrupció videó (állami korrupció videó)

A rendőrség hétfőn hajnalban feloszlatta a Párbeszéd Magyarországért (PM) aktivistáinak Polt Péter azonnali távozását sürgető tiltakozó akcióját.

A PM aktivistái vasárnap vertek sátrat a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, mivel szerintük a Quaestor-botrány kapcsán „nyilvánvalóvá vált, hogy a főügyész személyes összefonódások miatt késlekedett az eljárás megindításával. Ezzel lehetővé tette Tarsoly Csaba és bűntársai vagyonmentését és a terhelő iratok megsemmisítését”.

A PM elfogadhatatlannak tartja, hogy a főügyészség rendre késve vagy egyáltalán nem indít vizsgálatot a kormányhoz közeli emberek és cégek korrupciós ügyeiben. Az ellenzéki párt úgy véli: „Magyarország olyan főügyészt érdemel, aki nem védi, hanem üldözi a magyar társadalmat fekélyként megbetegítő, állami szintű korrupciót.”

Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője hétfő hajnalban a helyszínen azt mondta: „ma Magyarországon következmények nélkül ellophatják a becsületesen dolgozó emberek pénzét, miközben a velejéig korrupt Orbán-rezsim csak a saját holdudvara pénzének kimentésével foglalkozik és a felelősök kezén soha nem kattan a bilincs.” A PM szerint a Quaestor-botrány után végleg nyilvánvaló, hogy „Orbánéknak egyszer s mindenkorra távozniuk kell a közéletből”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik