Belföld

Brókerbotrány: a Jobbik versenyt akar az ETO Parkért

Az ellenzéki párt arra kéri a kormányt, hogy ne meghívásos alapon értékesítsék a győri ETO Parkot és a kapcsolódó létesítményeket. A könyvvizsgálók tevékenységes során pedig 20 milliárd forint kár érhette az államot.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese szerint a cég stratégiai jelentőségűvé nyilvánításával lehetőség nyílik arra, hogy a legmagasabb árat ígérő vevő helyett “haveri körökből” válasszák ki a komplexum üzemeltetőjét és elkótyavetyéljék a közvagyont.

Sajtótájékoztatóján felvetette a kérdést, hogy az ingatlan 21 milliárd forintra értékelt vagyoni értékű jogait miért nem értékelték le a könyvvizsgálói szabályok szerint, mikor hasonló esetben a kereskedelmi bankok új jelzálogfedezet bevonását kérik.

Az ellenzéki politikus szerint lehetséges, hogy megsértették a könyvvizsgálat szabályait, emellett pedig több jel arra mutat, hogy az állam képviseletében eljáró Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem kísérte kellő figyelemmel a könyvvizsgálók tevékenységét. Volner János számításai szerint ezzel 20 milliárd forint kár érheti az államot. Annak megváltoztatását sürgette, hogy az MFB fedezet nélkül közvetítsen állami pénzeket egyes gazdasági szereplők felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik