Belföld

Schmitt meg akarja tartani doktoriját

Schmitt Pál (Schmitt Pál)
Schmitt Pál (Schmitt Pál)

Hosszabb jogi küzdelemnek ígérkezik Schmitt Pál korábbi államfő és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának összecsapása – írja az index.

Jogászok egyezkedésével újabb forduló zajlott kedden abban az eljárásban, amelyben az egykori köztársasági elnök megpróbálja elérni a Semmelweis Egyetemen, hogy semmisítsék meg a doktori fokozatát visszavonó szenátusi határozatot.

Az index információi szerint a volt köztársasági elnök nem a plágium tényét vitatja, hanem formai jogi hibákra hivatkozva akarja elérni a határozat megsemmisítését. A lap úgy tudja, hogy Schmitt jogászainak legfőbb érve az, hogy dolgozata ügyében őt személyesen nem hallgatták meg.

Schmitt Pál áprilisban nyújtott be felülbírálati kérelmet az egyetem szenátusának márciusban meghozott határozatával kapcsolatban. A szenátus a hosszúra nyúlt plágiumbotrány végére tett pontot, amikor visszavonta Schmitt egyetemi tudományos fokozatát. Arra hivatkoztak, hogy a dolgozat nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapult, ezért nem felelt meg az egyetemi doktorátus szakmai-etikai kritériumainak.

A Testnevelési és Sporttudományi Karon felállított Schmitt-bizottságot az új dékán, Radák Zsolt vezeti.

Amint arról szeptemberben írtunk, az államfő még nem jelentkezett a SOTE-ra doktori képzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik