Belföld

Munkába állt a TF új dékánja

diploma (diploma, )
diploma (diploma, )

Átvette kinevezését Radák Zsolt, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) új dékánja pénteken. Elődje, Tóth Miklós azután mondott le, hogy államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt hatósági vizsgálatokat indítottak az egyetemen.

Július közepén a hvg.hu számolt be arról, hogy a TF idei államvizsgáján súlyos szabálytalanságok történtek. Az egyik érintett hallgató egy fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia. A politikus visszautasította a cikkben foglaltakat, közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak nevezte. A rendőrség közokirat-hamisítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Az egyetem belső vizsgálata nyomán felfüggesztették Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását. Augusztus 28-án a rendőrök iratokat foglaltak le az egyetemen. Tóth Miklós ezen a napon jelezte az egyetem rektorának, hogy a zavartalan tanévkezdés érdekében leköszön posztjáról. Szél Ágoston elfogadta a lemondását.

A posztra egyedüliként pályázó Radák Zsolt kinevezését a TF kari tanácsa egyhangúlag, 26 szavazattal támogatta. Csütörtökön pedig a Semmelweis Egyetem Szenátusa is jóváhagyta a döntést. Az új dékán pénteken vette át a kinevezési okmányát Szél Ágoston rektortól.

Radák Zsolt egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, 2000 óta a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánhelyettese – olvasható az egyetem közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik