Belföld

Megnőtt Szijjártó villája

Az új szerzemény nem is 400, hanem 708 négyzetméteres – tudta meg az RTL a dunakeszi jegyzőtől.

334 négyzetméter a külügyminiszter új villájának nettó lakótere, de ehhez hozzájön még a medence és a fitneszterem épülete, a terasz és az öt garázst rejtő pince is – derült ki az RTL Klub hétfői híradójából. 167 millió forintért vette Szijjártó Péter a házat. A frissen kinevezett miniszter egész életében a Fidelitas és a Fidesz politikusaként dolgozott, arra a felvetésre, hogy miből sikerült tízmilliókat megtakarítania és több ingatlanra szert tennie, azt mondta: szülei segítettek.

Fülöp Judit külügyminisztériumi sajtószóvivő korábban azt mondta, hogy a ház 391 négyzetméteres, az ingatlanhirdetésben viszont 750 négyzetméter szerepel. Dunakeszi jegyzője arról tájékoztatta az RTL-t, hogy az építési engedély szerint a nettó lakótér 334 négyzetméter, ehhez jön egy 249 négyzetméteres pince, ahol öt autónak van helye, a medencét körülvevő épület 61 négyzetméter, a terasz pedig nagyjából 65. Az engedélyben nincs benne egy 130 négyzetméteres épület, ami a hirdetésben szerepel, de a fitneszterem és a szauna is lemaradt.

A külügyminisztérium szóvivője mindennek ellenére azt mondta, hogy az ügyet lezártnak tekinti, bár az ellenzéki pártok szeretnék tisztázni Szijjártó vagyongyarapodásának részleteit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik