Belföld

Orbán Viktor fogadta az MSZP államfőjelöltjét

A kormányfő szóvivője szerint ez nem egyszerű gesztus volt.

Az egyeztetés Balogh Andrással annak az új, a nemzeti együttműködésre építő politikának a része, amelyet Orbán Viktor képvisel – mondta Szijjártó Péter. Szerinte az eszmecsere jó hangulatú volt, a kölcsönös tisztelet jegyében zajlott le.

A miniszterelnök tájékoztatta Balogh Andrást arról, hogy a kormány tevékenységének fő célja a szakítás a Gyurcsány-korszakkal. Az gátolja a nemzeti együttműködés rendszerének felépítését, ami most zajlik egy kétharmados választói felhatalmazás alapján – mondta a szóvivő.

Szijjártó Péter szavai szerint Balogh András fogadása, valamint az olyan, “köztudottan baloldali kötődésű” szakemberek felkérése, kinevezése különböző pozíciókra, mint például Warvasovszky Tihamér, Bihari Mihály, vagy Pozsgay Imre, nem gesztusok, hanem az új politika lényegét jelentik.

Az Orbán-kormánynak sok százezer baloldali támogatója van. Amikor a kormányfő egy baloldali elnökjelöltet fogad, vagy köztudottan baloldali kötődésű személyek kinevezésére tesz javaslatot, akkor nem gesztust tesz, hanem a kötelességét teljesíti – mondta a miniszterelnök szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik