Belföld

Fokozatos lehűlés a hózáporokig

Egyelőre marad az évszakhoz képest meleg idő, de hétvégétől csökken a hőmérséklet.

Délnyugat felől elvékonyodik, hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet, csak elvétve lehet záporeső. Északkeleten viszont jobbára borult marad az ég. Főleg az ország nyugati tájain lehet szeles idő. Néhol napközben is ködös, párás marad a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 6, 11 fok közé hűl a levegő.

Péntektől több hullámban nagy nedvességtartalmú léghullámok érkeznek hazánk fölé. Az átmeneti naposabb időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég.A hőmérséklet is csökken, de még átlag fölötti hőmérsékletre van kilátás. Párássá válik a levegő, helyenként sűrű ködfoltok képződnek. A délkeleti szél általában gyenge marad.

Hétvégétől viszont fokozatosan csökken a hőmérséklet és gyakran lesz erősen felhős az ég. Vasárnap már csak a 10 fok körüli csúcsértékre lehet számítani és az igazi változás jövő hét elején várható. Eleinte sok csapadék, majd a hét második felében erős lehűlés valószínű. A Jövő hét második felében már hózáporokra is fel kell készülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik